Chaudfontaine Fusion cocktail

Chaudfontaine Fusion cocktail

Chaudfontaine heeft er weer twee smaken bij! Lekker verfrissend en met citrusvruchten. Heerlijk! De Fusions zijn ideaal om te gebruiken in cocktails en mocktails. De bekende combinatie Gin & Tonic kent iedereen wel. Om eens wat anders te proberen heb ik in plaats van tonic, met Chaudfontaine Fusion een verrassende cocktail gemaakt. Chaudfontaine Fusion bestaat uit natuurlijk mineraalwater dat komt uit de thermale bron bij het dorp Chaudfontaine vlakbij de Belgische Ardennen. Er worden natuurlijke aroma’s toegevoegd waardoor het lichtbruisende water een subtiele fruitsmaak krijgt. Leuke bijkomstigheid is dat Chaudfontaine Fusion suikervrij en calorievrij is! Onlangs schreef ik een artikel over mijn ambassadeurschap bij Chaudfontaine.


Vier verschillende Chaudfontaine Fusion smaken

Het heerlijke water met natuurlijke fruitsmaken is vanaf vorige maand te verkrijgen in de supermarkt in 500 ml en 1 liter fles. De nieuwe smaken zijn framboos-limoen en limoen-muntsmaak. Vorig jaar verschenen al twee andere smaken, citroen en pompelmoes-cranberry. Alle Chaudfontaine Fusions zijn dorstlessend en fris door het toevoegen van citrusvruchten. Een favoriet is lastig om te kiezen, maar op dit moment is dat de Fusion limoen-muntsmaak!


Puur natuur Campagne Chaudfontaine

Hebben jullie de leuke commercial al gezien ‘Met dank aan de natuur’? Hier krijg je een kijkje in de wereld van water. Op de verpakking van Chaudfontaine (plat en bruisend) staat vanaf nu ook het ‘puur natuur’ logo met een verwijzing naar de website. Hier kan je een 360 graden beleving krijgen van de campagne en het dorpje Chaudfontaine, net over de grens in de Belgische Ardennen. Chaudfontaine brengt hiermee een ode aan de natuur, omdat het als natuurlijk mineraalwater veel aan de natuur te danken heeft. Door onder andere de bescherming van de bron en duurzaam watermanagement zorgt zij voor haar omgeving en wil graag zoveel mogelijk mensen betrekken bij het beleven en beschermen van de natuur.
Voor deze cocktail heb ik de Chaudfontaine Fusion limoen-munt gebruikt, omdat het goed combineert met kruiden en andere fruitsoorten. Het zonnetje schijnt en de zomer komt er aan, wie ga jij met deze cocktail verrassen!?


Misschien liever een alcoholvrije cocktail?
Zonder gin is het nog steeds een lekkere mocktail! Geniet van de verfrissende cocktail met Gin, Chaudfontaine Fusion, met fruit, komkommer en rozemarijn!

5/5

Chaudfontaine Fusion cocktail met gin

Gang Drankjes
Trefwoord cocktail, Drankjes
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • 2 Cocktail glazen
 • 1 kaasschaaf
 • 2 korte rietjes
INGREDIËNTEN
 • 1 flesje 500 ml Chaudfontaine Fusion limoen-munt
 • 60 ml Gin
 • 2 middelgrote aardbeien
 • 2 takjes rozemarijn
 • een paar slierten komkommer

Garnering

 • ¼ Bloedsinaasappel of Biologische citroen
BEREIDING
 • nijd als eerste de kontjes van de komkommer af en schaaf met een kaasschaaf 2 lange slierten van af. Draai de komkommerslierten in een rondje en verdeel over de glazen.
 • Snijd nu de bloedsinaasappel (of een andere citrusvrucht) in middelgrote plakken en snijd nogmaals door midden, zodat het als garnering op het glas kan worden gezet.
 • Schenk daarna de gin in het glas en schenk vervolgens per glas een half flesje Chaudfontaine Fusion limoen-munt erbij
 • Leg als laatste de aardbei in de cocktail en zet het rozemarijn takje omhoog in het cocktail glas.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept