Een gerecht wat ik een tijd geleden eerlijk gezegd voor het eerst op heb. Het stond al een tijd op mijn proeflijstje. Ik was samen met mijn vriend bij een Italiaan, ik bestelde spaghetti vongole en daar hadden ze dus helemaal geen citroen in huis. Ik vond het zelf bizar, een italiaan die geen citroen in huis had haha. Niet eens voor in mijn water of voor in het eten.. Nou goed, ik kwam dus op het idee om dit gerechtje thuis te gaan maken op mijn eigen manier. Het was een heerlijke spaghetti vongole met citroen!
Een vongole is een klein schelpdiertje dat met name rond het Middellandse Zeegebied en vooral in Italië veel wordt gegeten. Vongolen, of venusschelpen, hebben een bijzonder lekkere smaak en zijn een perfecte keuze voor iemand die op zoek is naar een mager gerecht. De combinatie van Chardonnay (witte wijn), citroen, verse kruiden en deze schelpjes zijn naar mijn mening hemels!
Zie hieronder het recept uit gewerkt.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
20 reacties
Dit klinkt als een heerlijk recept, zo ziet het er ook uit! IK ga dit op mijn lijstje zetten om eens te proberen!
Ah, nou weet ik eindelijk dat voor soort gerecht dit is. In boeken en films las ik wel eens dat een personage spaghetti vongole at, maar ik wist nooit wat het was!
Dat ziet er echt heerlijk uit! Echt een tof recept om eens te proberen.
Ik zie het al veel voorbij komen in de reacties maar (helaas) ben ook ik niet van de vis. Dat haalt alleen niet weg dat het er heerlijk uit ziet!
Op je foto ziet het er prachtig uit, maar ik heb toch liever vlees bij mijn pasta. 😉
Sinds ik vegetarisch eet zit dit er voor mij helaas niet meer in, maar bij het zien van zulke heerlijke recepten word ik wel echt verleid! Prachtige website heb je ook!
Mmmm, lekker. Doet me eraan denken dat we het maar weer eens meoetn eten. Is al lang geleden 🙂
Ik woon in Zeeland, maar toch moet ik niets hebben van schaaldieren. 😉
Ik vind het er een beetje saai uitzien, maar ik weet uit ervaring dat ik me daardoor niet moet laten leiden. Citroenspaghetti is bijvoorbeeld ook super saai, maar wel super lekker! Ik eet geen vlees, vis of schelpdieren dus deze wordt ‘m niet voor mij vrees ik haha, maar het is vast heel lekker!
ah wat ziet dit gerechtje er heerlijk uit! Ben zelf ook gek op citroen, wat een beetje citroen vaak niet kan doen he?
Hoi Floortje, ja bijzonder wat citroen allemaal kan doen qua smaak he? Leuk!
hmmmmm, hmmmmm, hmmmm al veel te lang niet gegeten!Heel goed recept : simpel en puur : echt italiaans !
Hoi Felice, jaa heel puur en heel lekker!
Aah jammer dat ik niet dol op schelpdieren ben. Wel elke vrijdag een visje van visboer
Ik ben niet zo van de vis, maar spaghetti daarin tegen vind ik echt heerlijk!
Jammer dat ik niet van schelpdieren houd, want het ziet er werkelijk lekker uit.
Op vrijdags staat hier de visboer, misschien toch eens kijken want wat een verrassend recept is dit zeg. Ik eet niet vaak vis ( ja altijd hetzelfde) maar dit spreekt me erg aan, door de combi met de wijn 🙂
Hoi lodi, ja echt het proberen waard!