+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Het is prachtig weer en het werd tijd om een zomerse Spaanse Vissoep met rivierkreeftjes en saffraan op de website te zetten! Deze soep is gemaakt in een snelkookpan van KOOKPUNT, met deze pan kan je in een kortere tijd veel meer smaak vangen en dat is handig voor de ‘drukke’ mensen onder ons.  Deze hemelse soep zit vol met smaak en verse ingrediënten! Ik heb er een saffraan alioli bij geserveerd! Lekker om op je geroosterd brood te doen.

Snelkookpan van Kookpunt 

Deze FISSLER Vitavit Premium snelkookpan heeft een inhoud van 8 liter en is gemaakt van hoogwaardig roestvrij edelstaal. Deze pan is er natuurlijk ook nog in kleinere maten van bijvoorbeeld 4,5 en 6 liter! 

Fissler Snelkookpan Vitavit Premium

Deze Fissler Vitavit SNELKOOKPAN heeft meerdere voordelen en snelkookpan heeft een praktisch design met gelaserde inhoudsmaten aan de binnenzijde en een afneembaar handvat en ventiel. Daarnaast beschikt deze snelkookpan over drie verschillende kookniveaus.

  • Fijne stand, voor delicate producten zoals fijne groenten en vis.
  • Snelle stand, voor vlees en stoofgerechten.
  • Stoomstand, stomen zonder druk voor kwetsbare ingrediënten.

Met de Vitavit snelkookpan bespaar je ongeveer 70% van de kooktijd ten opzichte van een normale kookpan. Behalve sneller is deze snelkookpan ook 50% energiezuiniger dan een kookpan.  Helemaal top dus! Hieronder vertel ik je hoe ik deze soep heb gemaakt en in hoeveel tijd.

Spaanse vissoep met rivierkreeftjes en saffraan

Bereidingstijd: +/- 1 uur (4 personen)

Ingrediënten

  • 300 gram aardappels, geschild
  • 600 ml visbouillon
  • 15/16 verse (hele) rivierkreeftjes (Te koop bij een visboer)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 120 gram kabeljauw of een andere witvis
  • Verse Peterselie
  • 1 biologische citroen
  • Witte wijn
  • 5 knoflookteentjes (1 teentje voor saffraan alioli)
  • 2 theelepeltjes verse saffraan of saffraanpoeder 
  • Peper & zout
  • 4 grote tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml zonnebloemolie 
  • 1 ei

Benodigdheden

Handrasp
Snelkookpan of diepe pan
Rasp

Bereidingwijze

  1. Zet als eerste een snelkookpan of diepe pan op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe. Bak als de olijfolie heet is de hele knoflooktenen en uien in de olijfolie, rasp hier 1/2 citroen over. Breek een bosje peterselie en voeg het stuk met de bladeren toe. Snijd de tomaten en rasp ze boven de pan, als een soort tomatenpasta. Roer even goed.
  2. Laat alles voor een paar minuten sudderen. Snijd de aardappel in dunne plakken en leg op de soep. Schenk de visbouillon over de aardappels en voeg daarna ongeveer een glas wijn toe. Schenk ongeveer een glas wijn in de soep en roer het geheel. 
  3. Voeg de rivierkreetjes in zijn geheel aan de soep toe en laat voor 30 minuten op staan met de deksel erop. Snijd de witvis en grote stukken en voeg na 30 minuten aan de rest toe. 
  4. Gaar de vis ongeveer 5 tot 8 minuten in de soep, met een deksel op de pan. De gaartijd hangt af van de soort vis. 

Saffraan mayonaise

6.  Voeg vervolgens een heel ei toe en mix even tot het gemengd is. Voeg vervolgens een fijngehakte knoflook toe en de 1 theelepel saffraan. Mix nogmaals het geheel en voeg langzaam de zonnebloemolie toe. Zorg ervoor dat je de staafmixer goed gebruikt en geef niet te snel op, de binding ontstaat na een of twee minuten. Breng als laatste op smaak met citroen sap & rasp, peper en zout. 

Deze geweldige vissoep is dus super snel klaar echt mega handig! Wil je ook een snelkookpan van kookpunt, ga dan naar de Kookpunt website! 

Tip: Heb je geen zin om een saffraan alioli te maken, no problem! Zonder is ook lekker! 

Ben je gek op soep met een scheutje alcohol? Maak dan eens frisse uiensoep met cognac en veel kaas.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen en al
Jadis haar activiteiten.

Nieuwsbrief

Share This