Vissoep met rivierkreeftjes en saffraan

Vissoep met rivierkreeftjes en saffraan

Het is prachtig weer en het werd tijd om een zomerse Spaanse Vissoep met rivierkreeftjes en saffraan op de website te zetten! Deze soep is gemaakt in een snelkookpan, met deze pan kan je in een kortere tijd veel meer smaak vangen en dat is handig voor de ‘drukke’ mensen onder ons.  Deze hemelse soep zit vol met smaak en verse ingrediënten! Ik heb er een saffraan alioli bij geserveerd! Lekker om op je geroosterd brood te doen.


Snelkookpan

Deze FISSLER Vitavit Premium snelkookpan heeft een inhoud van 8 liter en is gemaakt van hoogwaardig roestvrij edelstaal. Deze pan is er natuurlijk ook nog in kleinere maten van bijvoorbeeld 4,5 en 6 liter! Met de Vitavit snelkookpan bespaar je ongeveer 70% van de kooktijd ten opzichte van een normale kookpan. Behalve sneller is deze snelkookpan ook 50% energiezuiniger dan een kookpan.  Helemaal top dus! Hieronder vertel ik je hoe ik deze soep heb gemaakt en in hoeveel tijd.

Deze geweldige vissoep is dus super snel klaar echt mega handig! Wil je ook een snelkookpan van kookpunt, ga dan naar de Kookpunt website!

Tip: Heb je geen zin om een saffraan alioli te maken, no problem! Zonder is ook lekker!


Ben je gek op soep met een scheutje alcohol? Maak dan eens frisse uiensoep met cognac en veel kaas.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers

Vissoep met rivierkreeftjes en saffraan

Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Trefwoord kookpunt, snelkookpan, soep, vis, zomer
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • snelkookpan of diepe pan
  • rasp
INGREDIËNTEN
  • 300 g aardappels geschild
  • 600 ml visbouillon
  • 16 verse hele rivierkreeftjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 120 g kabeljauw of een andere witvis
  • verse Peterselie
  • 1 citroen biologisch
  • witte wijn
  • 5 knoflookteentjes
  • 2 tl verse saffraan of saffraanpoeder
  • peper en zout
  • 4 grote tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
BEREIDING
  • Plaats de snelkookpan of diepe pan op middelhoog vuur en verhit wat olijfolie toe. Zodra de olie heet genoeg is bak je hierin 4 hele knoflooktenen en uien. Voeg hier citroenrasp van een halve citroen aan toe. Breek een bosje peterselie en voeg het stuk met de bladeren toe. Snijd de tomaten en rasp ze boven de pan, als een soort tomatenpasta. Roer even goed en laat het voor een paar minuten sudderen.
  • Snijd de aardappel in dunne plakken en leg het op de soep. Schenk de visbouillon over de aardappels en voeg daarna ongeveer een glas wijn toe. Roer het geheel.
  • Voeg de hele rivierkreeftjes aan de soep toe en laat voor 30 minuten sudderen met de deksel erop.
  • Snijd de witvis in grote stukken en voeg dit na 30 minuten aan de soep toe. Gaar de witvis ongeveer 5 tot 8 minuten in de soep met de deksel op de pan. (De gaartijd hangt af van de soort vis)
Saffraan mayonaise
  • Mix 1 heel ei met een staafmixer. Voeg vervolgens 1 fijngehakte knoflook en 1 tl saffraan toe. Meng het geheel goed met elkaar.
  • Voeg langzaam de zonnebloemolie toe. Na 1 á 2 minuten ontstaat er een binding en wordt het mengsel wat dikker.
  • Breng de mayonaise als laatst verder op smaak met wat citroensap, citroenrasp, peper en zout.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

34 reacties

  1. Dat ziet er lekker uit, die ga ik zeker eens proberen.

    Dan wel zonder aardappel even naar lijkt me een lekkere soep, dank je wel! Mooie foto’s ook!

  2. Wat een mooie foto’s, ziet er lekker uit! En die snelkookpan lijkt me ook ideaal… daar ga ik me ook eens in verdiepen! X

  3. Wat ziet het er weer overheerlijk uit. Al denk ik niet dat ik dit thuis hoef te serveren. De wederzijde is niet zo’n fan van rijst en rivierkreeftjes hoeft al helemaal niet. ?

  4. Meestal ben ik niet gek op vis maar een vissoep vind ik wel lekker. Het ziet er echt heerlijk uit en ook zo lekker kleurrijk!

  5. Ziet er alweer super lekker uit! Al denk ik dat de smaak niet 100% mijn ding is… Die snelkookpan ziet er echt super handig uit! 🙂

  6. Helaas sla ik deze over want ik ben echt niet okey met vis haha. Jammer want het ziet er overigens wel tof uit! Wilde bijna lekker typen.. 🙂

  7. Ooooh. He mis dat ik niet van de soep en de vis ben, maar anders had ik het wel geweten. Overigens denk ik dat vriendlief hier wel voor te porren is.
    Prachtige foto’s op je blog!!

  8. ik heb geen snelkookpan, ik vind het enge dingen. maar ook zonder zo’n pan kan ik vast wel deze soep maken: ziet er TE lekker uit

  9. Wij hebben tegenwoordig een grote soep pan, dat is wel heel makkelijk, al zal een snelkookpan ook ideaal zijn. De soep ziet er prachtig uit op foto. maar ik ben niet zo van de vis in mijn soep.

  10. Deze soep sla ik even over, hoewel ik hem puur op uiterlijk wel zou willen. Prachtig ziet het er uit, ook met die groene peterselie!

  11. Oh, ik ben gek op vissoep maar op de een of andere manier heb ik het nog nooit zelf gemaakt. Misschien nu toch maar eens proberen!

  12. Zo dat klinkt goed zeg. En zo ziet het er ook uit. Mjam! Begrijp ik nu goed dat er twee glazen wijn in gaan? Of is het meer wishful thinking? Hahaha.

  13. Wat erg om toe te geven dat ik nog nooit met een snelkookpan heb gekookt. Dit ziet er overheerlijk uit, dus ik moet er toch maar eentje gaan aanschaffen!

  14. Klinkt echt suuuupergoed! Een gekke vraag misschien maar had je de foto gestyled als verticale foto? Geen idee waarom maar had dat gevoel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte