Snelle kaasfondue, gekarameliseerde druiven & peperkoek crostini

Snelle kaasfondue, gekarameliseerde druiven & peperkoek crostini

Dit is een ultiem ‘shared dining’ hapje in deze fijne feest maand. Eigenlijk ben ik altijd in voor een stukje kaas en zeker gesmolten kaas is eigenlijk niet te weerstaan. Bij het ontwikkelen van recepten kijk ik altijd naar de balans van smaken, maar ook een ‘bite’ vind ik essentieel. Ik heb van de peperkoek crostini’s (zie je ook in mijn kookboek terugkomen) gemaakt en dat past erg goed bij deze snelle kaasfondue met gekarameliseerde druiven. 

Snelle kaasfondue

Om deze snelle kaasfondue te maken heb je niet zo veel nodig. De combinatie van het zoete van de gekarameliseerde druiven met Ernesto Portstroop is onvergetelijk lekker! De stropen van Ernesto zijn met liefde en aandacht gemaakt. Je hebt een witte en een rode port variant waarbij mijn voorkeur gaat in de winterperiode naar de rode port met warme tonen van kaneel en tijm. Inmiddels zijn deze port stropen al bij meer dan 800 verkooppunten te vinden. Denk aan o.a. kaaswinkels, kookwinkels en delicatesse zaken. 
snelle kaasfondue met gekarameliseerde druiven
Snelle kaasfondue met gekarameliseerde druiven

Snelle kaasfondue met gekarameliseerde druiven & peperkoek crostini

Gang Snack, Snacks & Hapjes
Keuken Frans
Trefwoord fruit, kaasfondue, snacks & hapjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • ovenschaal
INGREDIËNTEN
  • 1 st ronde brie/camembert geit is ook erg lekker!
  • ½ doosje rode druiven
  • 3 el Ernesto Portstroop
  • 225 g peperkoek (ongesneden) (1/2 groot verpakking)
  • tuinkers
  • extra ergine olijfolie & salt flakes
  • ½ biologische citroen
  • pompoen optioneel
  • bospeentjes (wortelen) optioneel
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de peperkoek in zo dun mogelijke plakjes en leg in de oven wanneer je hem gaat opwarmen. Dit duurt ongeveer 10 minuten voordat het de juiste warmte bereikt heeft. Draai de plakjes na een paar minuten om. Haal ze er na ongeveer 10 minuten uit. Laat afkoelen buiten de koelkast, dan worden ze knapperig. Afhankelijk van de dikte kan het iets langer duren voordat ze knapperig worden. Door uitdroging worden ze krokant.
  • Doe de druiven in een ronde ovenschaal. Druppel de portstroop over de druiven en smeer ze rijkelijk (met een kwastje) of lepel in. Druppel er nog wat citroensap en olijfolie overheen. Hussel en zet 20 minuten in de oven. Totdat de druiven lekker gekarameliseerd zijn.
  • Optioneel:
    Rasp de buitenkant van de worteltjes en snijd de pompoen (met schil) in dunne plakken en lak met wat portstroop en druppel er nog wat olijfolie en citroensap overheen. Zet ongeveer 20 minuten (tegelijkertijd met de druiven) in de oven.
  • Leg nu in het midden van de ronde ovenschaal een ronde brie en zet met de druiven eromheen nog 8-10 minuten terug in de oven. Totdat de kaas iets opborrelt en zeker gesmolten is vanbinnen.
  • Strooi net voor het serveren nog wat saltflakes, citroenrasp (zeste) en tuinkers over de snelle kaasfondue met druiven.

Recepten met portstropen 

Deze waanzinnig lekkere portstropen verlenen zich natuurlijk heel goed om te combineren met kaas, maar wist je dat je nog zo veel meer kan met deze pracht producten? Dus toch tje opzoek zijn naar nog meer inspiratie, zoals deze kaasfondue?

Maak bijvoorbeeld eens:

snelle kaasfondue met gekarameliseerde druiven
Samenwerking Ernesto Portstoop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte