Salade met vijgen en gorgonzola

Salade met vijgen en gorgonzola

Het is weer tijd voor verse zoete vijgen en oh wat zijn ze lekker! De kleur is zo intens rood en paars, super mooi! De combinatie van de zoete vijgen met het zoute van de gorgonzola en het frisse van de komkommer en citroen is echt hemels! Deze salade is lekker als bijgerecht, lunch of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een warme ciabatta. Salade met vijgen en gorgonzola en frisse citroenolijfolie staat binnen 10 minuten op tafel!


Vijgen

De vijgenboom groeit ook in Nederland. Verse vijgen smaken trouwens heel anders dan de gedroogde vijgen. Van vijgen kan je bijvoorbeeld ook jam maken, heerlijk! Het vruchtvlees kan variëren van wit-roze tot donkerrood. Ze zijn het lekkerst en zoetst in de nazomer. Gedroogde vijgen zijn zoetig en kun je dus ook als gezonde vervanger voor snoep gebruiken. De vijg is super gezond door haar hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. Zie hieronder een heerlijke Salade met vijgen en gorgonzola.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Salade met vijgen en gorgonzola

Salade met vijgen en gorgonzola

Gang salades & bijgerecht
Trefwoord gorgonzola, recepten met vijgen, salade recepten, snelle en makkelijke recepten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Salade schaal
  • Handrasp & kaasschaaf
INGREDIËNTEN
  • 3 grote verse vijgen
  • 1 zakje rucola sla á 85 gram
  • 1 biologische citroen
  • 75 gram Gorgonzola
  • 1 komkommer
  • +/- 3 eetlepels San Mauro citroen olijfolie
  • snuf peper en zout
BEREIDING
  • Was als eerste even de komkommer. Schaaf vervolgens slierten van de komkommer en snijd de verse vijgen in puntjes.
  • Voeg vervolgens de rucola in een saladebak en giet hier de citroenolijfolie van San Mauro bij, voeg zest (rasp) van een ½ citroen toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste wat sap van een ½ citroen aan de salade toe.
  • Snijd nu de gorgonzola in kleine blokjes van 1 centimeter bij 1 centimeter. Leg vervolgens de aangemaakte rucola sla op een salade schaal en verdeel hier de komkommer overheen, de verse vijgen partjes en gorgonzola blokjes.
  • Druppel als laatste nog wat van de citroenolijfolie over de salade. Rasp als laatste voor smaak nog wat van citroenrasp eroverheen. Je heerlijke nazomer Salade met vijgen en gorgonzola is klaar!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

10 reacties

  1. Deze salade is verrukkelijk! Ik ben gek op vijgen, maar ik kon geen verse vinden. In plaats daarvan heb ik gewelde vijgen gebruikt en Roquefort in plaats van gorgonzola, omdat ik Roquefort lekkerder vindt. Het geheel was zoals gezegd verrukkelijk! Die citroen erbij…mmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte