Trefwoord gorgonzola, recepten met vijgen, salade recepten, snelle en makkelijke recepten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Salade schaal
Handrasp & kaasschaaf
Ingrediënten
3grote verse vijgen
1zakjerucola slaá 85 gram
1biologische citroen
75gramGorgonzola
1komkommer
+/- 3 eetlepelsSan Mauro citroen olijfolie
snufpeper en zout
Instructies
Was als eerste even de komkommer. Schaaf vervolgens slierten van de komkommer en snijd de verse vijgen in puntjes.
Voeg vervolgens de rucola in een saladebak en giet hier de citroenolijfolie van San Mauro bij, voeg zest (rasp) van een ½ citroen toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste wat sap van een ½ citroen aan de salade toe.
Snijd nu de gorgonzola in kleine blokjes van 1 centimeter bij 1 centimeter. Leg vervolgens de aangemaakte rucola sla op een salade schaal en verdeel hier de komkommer overheen, de verse vijgen partjes en gorgonzola blokjes.
Druppel als laatste nog wat van de citroenolijfolie over de salade. Rasp als laatste voor smaak nog wat van citroenrasp eroverheen. Je heerlijke nazomer Salade met vijgen en gorgonzola is klaar!