+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Eendenborst is een stukje vlees wat ik eigenlijk maar een paar keer per jaar eet. Afgelopen kerst had ik dit gemaakt voor mijn lieve familie! Ik vind het mega lekker maar het moet wel goed bereidt zijn, anders wordt het snel taai. Verder vind ik het belangrijk dat de vetlaag lekker knapperig is! Deze gezonde salade met eendenborst, aardbeien en kruidendressing heb ik vroeger wel eens gemaakt en ik bedacht mij laatst, dat dit recept niet mag missen op de website!

Eendenborst

Herkenbaar aan het donkerrode vlees met een knapperig/krokant korstje. Eendenborstfilet kan geroosterd, gerookt, gestoofd of gebraden worden. Eendenborstfilet kan verwerkt worden in een voorgerecht en in een hoofdgerecht. Ook wordt het wel eens gemarineerd! Vaak wordt het gecombineerd met iets zoets en deze keer heb ik gekozen voor aardbeien! Is het nou ongezond vlees door al dat vet? Nee dat valt eigenlijke mee, tijdens het bereiden van het vlees loopt 80% van het vet eruit! 

Salade met eendenborst, aardbei en kruidendressing

Bereidingstijd

2/3 personen

Ingrediënten

  • 2 eendenborst filets
  • bakje met aardbeien
  • 1 zakje rucola
  • Parmezaanse kaas
  • 6 Radijsjes
  • 1 grote avocado
  • 1 oranje/gele paprika 

Dressing:

  • handje vol verse kruiden zoals basilicum en peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • rasp van 1/2 citroen
  • snuf peper en zout

Benodigdheden

  • citroenrasp
  • bakpan
  • staafmixer

Bereidingswijze

1. Zorg als eerste dat de eendenborst filets droog zijn en smeer ze vervolgens in met wat zout en peper. Als je dit doet dan loopt het vet aan de bovenkant er sneller uit! Zet vervolgens een bakpan op het vuur en leg ze op de vetkant in de pan. Het vet moet er eerst goed uitlopen voordat het echt krokant kan worden. Laat ze eerst voor +/- 10 minuten op de vetkant liggen op middelhoog vuur. Als je wilt kan je het vet af en toe even afgieten.

Dressing

2. Voeg de verse kruiden in een bakje en voeg hier de olijfolie aan toe, citroenrasp en breng op smaak met peper en zout. Mix het geheel en de kruidendressing is klaar.
3. Draai de eendenborst om en laat nog voor 5/7 minuten bakken, maar houdt het zelf even goed in de gaten hoe de eendenborst gaart.
4. Snijd de avocado, radijs, paprika en aardbeien in plakjes/reepjes en meng met de rucola en de dressing en wat parmezaanse kaas.
5. Als de eendenborst goed gegaard is (dit voel je als je de eendenborst indrukt dat hij een beetje weerstand geeft en aan de buitenkant goed bruin is geworden). Laat je deze nog 5 munten even rusten dan blijven alle sappen erin zitten.
6. Snijd als laatste de eendenborst in dunne plekjes en leg op de salade. Smakelijk!

Tip:

Wil je dit gerecht eten als hoofdgerecht? Serveer er dan nog wat lekker vers brood of stokbrood bij met wat smeersels!

Volg The Lemon Kitchen!!
Facebook klik hier!
Instagram klik hier!

Ben je gek op salades? Maak dan eens kleurrijke pita salade met yoghurtdressing!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This