Dep de eendenborstfilets droog met keukenpapier. Smeer ze vervolgens in met wat zout en peper. Door dit te doen loopt het vet aan de bovenkant er sneller uit.
Plaats de bakpan op middelhoog vuur en leg de filets op de velkant in de pan. Bak de filets voor ongeveer 10 minuten op de velkant zodat het goed krokant wordt. Het vet moet er eerst goed uitlopen voordat het echt krokant kan worden. Als je wilt kan je het vet af en toe even afgieten.
Draai de filets om en laat ze nog voor 5 รก 7 minuten bakken. Houd goed in de gaten hoe de eendenborst gaart. Dit doe je door op de filets te drukken. Wanneer het wat weerstand geeft en aan de buitenkant goed bruin is geworden zijn ze gaar.
Snijd de avocado, radijs, paprika en aardbeien in plakjes/reepjes en meng het met de rucola, parmezaanse kaas en dressing. (Lees verder voor de bereiding van de dressing)
Als de filets goed gegaard zijn laat je deze nog 5 munten rusten, dan blijven alle sappen erin zitten.
Snijd als laatste de eendenborst in dunne plekjes en leg ze op de salade.
Dressing:
Doe de verse kruiden in een kom en voeg hier olijfolie en citroenrasp aan toe. Breng het verder op smaak met peper en zout. Mix het geheel met een staafmixer en de kruidendressing is klaar.
Notes
Tip: Wil je dit gerecht eten als hoofdgerecht? Serveer er dan nog vers (stok)brood bij met wat smeersels!Ben je gek op eend? Maak dan eens kleurrijke pita salade met yoghurtdressing!