Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht

Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht

door Jadis Schreuder | 17 jan 2020 | AlgemeenBlogHotspotsNederland | 0 Reacties

Samen met vriendlief, Betty en haar man waren we laatst eten bij nieuwste hotspot van Utrecht:  Ruby Rose. Een restaurant en wijnbar met een waanzinnige inrichting waar je niet raakt uit gekeken. Wat een design en oog voor detail. Het ziet er uit als een monumentaal pand aan de buitenkant en als je binnenkomt is het net een sprookje. Er staan allerlei Mediterrane gerechten op de kaart. Van borrelbites, oesters, Pata Negra (goddelijke gedroogde ham), tot spaghetti vongole (mijn favoriete pastagerecht). Voor iedereen staat er wel wat lekker op de kaart. Daarnaast zijn er mega veel soorten wijnen, waar ze je met alle liefde over vertellen. Oh en vergeet het zuurdesem brood met beurre noisette niet!! Verslavend lekker. Lees hieronder waar je echt even bij Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht langs moet gaan.

Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht
Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht

Spaghetti vongole 

Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht

Ruby Rose is een wijn- en eetbar met een fantastisch en vernieuwend interieur. Veel mooie prints op luxe stoffen, een gigantische bar in het midden van de zaak. Oneindig veel goede wijn en uit de keuken komt alles wat je lekker vindt. Als je de andere zaken van deze eigenaars kent, wist je wat je ongeveer kon verwachten. The Streetfood Club en The Rum Club in Utrecht zijn ook pareltjes.  

wit vis in buerre blanc bij Ruby Rose Utrecht
wit vis in buerre blanc bij Ruby Rose Utrecht

Wit vis in beurre blanc

Mediterrane gerechtjes bij Ruby Rose 

Een menukaart met voornamelijk Mediterrane gerechtjes die je bestelt om samen te delen (of helemaal alleen op te eten). Ze serveren geen menu’s of gangen. Je bestelt een fles wijn of glas en daarbij waar je zin in hebt. Goede producten in al hun eenvoud geserveerd maar altijd uitgesproken van smaak. Denk aan mooie hammen van de snijmachine, oesters, burrata met citroen en asperges, escargots, fruits de mer, carpaccio met verse truffel, risotto, kazen, pasta en kleine pizza’s. Perfect om te borrelen met vrienden of samen met je lief uren te genieten.  

brood met beurre noissette en pata negra_
brood met beurre noissette en pata negra

Monumentaal pand was vroeger een bloemenwinkel

Een prachtig Jugendstil-pand uit 1904 aan de Korte Jansstraat dat destijds werd gebouwd als bloemenwinkel, iets dat je absoluut terug ziet in het interieur! Voor mij heeft het een Frans, Marrokaans en Italiaans uiterlijk en ik raak er niet uitgekeken! 

Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht
Ruby Rose Wijn- en eetbar in Utrecht

Copyright Lars Verkroost Photography

Hotspots in Utrecht

Ben je opzoek naar andere pareltjes in Utrecht? Ga dan bijvoorbeeld eens naar fine dining met mooi uitzicht WT Urban Kitchen & Fico (favoriet!!) of heerlijk Japans bij Don Konousuke

Volgen jullie The Lemon Kitchen al opFacebookInstagram & Pinterest?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte