Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht

Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht

Eten bij Fico is elke keer weer een feest voor het oog én je smaakpapillen. Het zit op een prachtige plek vlakbij het station Utrecht en is een soort uitkijk toren aan de haven. Het is een bijzonder gebouw wat gelijk opvalt, met verschillende verdiepingen en enorme ramen. Je eet hier een verrassingsmenu met bijzondere wijnen, waarbij je elke keer altijd verrast wordt met mooie smaken en structuren. Bij The Fork awards hebben ze onlangs ook een mooie prijs gewonnen. Voor een echte foodie als ik, is dit zo veel leuker dan een dagje weg. Waarbij het voelt als een mini vakantie. Deze keer was ik samen met mijn vader en zussen. Lees hieronder meer over Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht.

Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht 'the lemon kitchen
heerlijke boter bij restaurant Fico Utrecht
Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht 'the lemon kitchen

Ongedwongen eten op hoog niveau

Dat je hier lekker kan eten was je vast al duidelijk. Als je binnenkomt bij Fico word je naar je tafel begeleidt en valt je oog direct op de kleurrijke Friandise (zoetigheid bij de koffie/thee). Alles is met zorg en liefde gemaakt, bedacht en het hele concept klopt. Of het diner een succes wordt kan ik vaak meten aan de aandacht die besteed wordt aan het brood, olie en/of boter. Bij Fico krijg je geweldig opgeslagen boter met eekhoorntjesbrood en/of bijvoorbeeld wat citruszest erin verwerkt. Dit wordt op een kouden steen geserveerd met krokant desembrood, waar je gelijk geen genoeg van kan krijgen. Voel je niet bezwaard om meer boter (en brood) te vragen. 

Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht 'the lemon kitchen
Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht ‘the lemon kitchen

Pareltjes van dezelfde eigenaar in Utrecht  

Als ik in Utrecht uit eten wil gaan waar je op hoog niveau kan eten, zonder je ongemakkelijk te voelen. Dan raad ik je aan om naar Fico of Wt Urban kitchen (Watertoren op de 9e en 10e verdieping)te gaan. Deze pareltjes zijn van dezelfde eigenaar. Natuurlijk ook perfect voor de feestdagen of als je iets te vieren hebt, maar ook om op een doordeweekse avond spontaan te gaan eten. 

Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht 'the lemon kitchen

Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht 

Wat ik het leukste vind aan eten bij Fico, is dat je smaak en structuur combinaties proeft die je zelf niet zo maar zelf zou bedenken. Dat inspireert mij weer. Daarnaast gaat er bijna geen gang voorbij; zonder dat er een saus pannetje aan tafel komt om het gerecht nog mooier en lekkerder te maken. 

Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht 'the lemon kitchen
Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht ‘the lemon kitchen

Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht ‘the lemon kitchen

Fine Dine restaurant Utrecht 

Wat stond er op het menu bij Restaurant Fico? 

Samen met mijn zussen namen we onze vader mee uit eten. Als er iemand kan genieten van mooie smaken is hij het wel. We hebben deze avond enorm genoten en ik vond het bijzonder mijn favoriete restaurant in Utrecht met hen te delen. De verwachtingen waren van iedereen overtroffen!

friandise bij Fico Utrecht 'The lemon kitchen
friandise bij Fico Utrecht ‘The lemon kitchen
Fico mijn favoriete restaurant in Utrecht 'the lemon kitchen
lekker eten tijdens diner

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Eén reactie

  1. bernadette – Dit restaurant staat zeker op mijn lijstje. Begin volgend jaar wil ik daar samen met mijn man gaan eten. Bedankt voor de tip, de foto’s zien er trouwens ook waanzinnig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte