Beste Japans Restaurant in Utrecht, Don Kounosuke

Beste Japans Restaurant in Utrecht, Don Kounosuke

door Jadis Schreuder | 27 nov 2019 | AlgemeenBlogHotspotsNederland | 0 Reacties

Als je reserveert bij Don Kounosuke Japans fine dining, waan je, je even helemaal in Japan. Ondanks het feit dat ik nog nooit in dit land geweest ben, voelt het wel even zo. Het restaurant is minimalistisch ingericht, je wordt vriendelijk en warm ontvangen alsof je bij ze thuis komt. Wat mij direct opvalt is dat we omringt zijn door andere Japanse gasten. Dit is vaak een heel goed telen! Onlangs ben ik hier samen met een foodie vriendin gaan lunchen. Eerder heb ik er al twee keer gedineerd. De smaken zijn verfijnt, intens en tegelijk zo in balans. Zoals altijd bestel ik de yuzu chicken, zacht gegaarde aubergine met sesam & pickles. Lees hieronder meer over het beste Japanse restaurant in Utrecht, Don Kounosuke. 

Beste Japans Restaurant Utrecht, Don Kounosuke 'The lemon kitchen

Beste Japans Restaurant Utrecht, Don Kounosuke ‘The lemon kitchen

Don Kounosuke is ‘Japanse Fine Dining’ 

Het woord ‘Don’ staat in Japan voor een Bowl, waar in combinatie met rijst en bouillon er heel veel uit gegeten wordt. Je kan hier overigens ook losse hapjes en salades bestellen. Voor de lunch hebben we dan ook hiervoor gekozen en als je er gaat dineren, raad ik je aan voor een echt ‘Don’ gerecht te gaan. Lees hieronder meer over het beste Japans restaurant.

Beste Japans Restaurant Utrecht, Don Kounosuke 'The lemon kitchen

Beste Japans restaurant

Dat is het zeker! Iedereen die ik spreek die hier gegeten heeft wil het liefste zo snel mogelijk weer terugkomen. Ben je nou op zoek naar andere goede restaurants in Utrecht? Ga dan eens naar Restaurant deZusters.

Fried Chicken met Yuzu & citroen

Mijn ultieme favoriet is de fried chicken, met de meest bizar krokante laag en fantastisch malse kip. Hier serveren ze een (verslavend lekkere) dip van Yuzu en een vers partje citroen bij. Ze serveren dit zowel los als bij de ‘Don’. Als je dit besteld krijg je wel 20 verschillende bakjes op tafel staan met toppings voor bij je don. 

Beste Japans Restaurant Utrecht, Don Kounosuke 'The lemon kitchen

Pickles, Don Kounosuke ‘The lemon kitchen

Beste Japans Restaurant in Utrecht, Don Kounosuke

“Don is a very popular and authentic food in Japan. Rice is placed in a bowl and then toppings and broth are added on top. There is a wide variety of rice bowl dishes many kinds of toppings including meat, chicken, fish, and vegetables.”

Yuzu Chicken, Beste Japans Restaurant Utrecht, Don Kounosuke 'The lemon kitchen

Beste Japans Restaurant Utrecht, Don Kounosuke ‘The lemon kitchen

Wat is de Japanse keuken?

Deze keuken is in veel gedeeltes in Japan weer anders, daarom wordt ‘Don’ ook omschreven als een van de typerende Japanse stylen. Iedereen is bekend met de sushi en shashimi. De overeenkomsten van deze twee Japanse kook stijlen zijn de verse en pure ingrediënten, waarbij wasabi en sojasaus veel terugkomt.  

Japans in Utrecht

Ben jij ook benieuwd naar de Japanse keuken?  Laat je hieronder in een reactie weten als je bij dit beste Japans restaurant geweest bent? Laat je het in een reactie hieronder weten als je bij het Beste Japans Restaurant in Utrecht, Don Kounosuke hebt gegeten?

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte