Een bijzondere intens groene groente, die je zo nu en dan bij de groente boer ziet liggen. Net een kunstwerk als je er naar kijkt. Inspirerend mooi! Ik vind het altijd leuk om met groentes aan de slag te gaan en kijken hoe ik ze lekker kan bereiden. Deze knappe groente is eigenlijk heel simpel te bereiden, ik heb ze geblancheerd met een beetje water en citroen en vervolgens hier wat himalaya zout overheen gedaan en citroenzest! Yum!!
Hoe simpel kan het zijn he!?
Zie hieronder het romanesco met himalayazout & citroen bijgerecht recept!
Romanesco, ook wel groene torentjes bloemkool genoemd lijkt een mix tussen bloemkool en broccoli! Zelfs qua smaak vind ik het een mengeling. Het heeft een intens geel-groene kleur. Romanesco heeft zijn naam te danken aan de eerste beschrijving in Italië van de zestiende eeuw als ‘broccolo romanesco’ wat letterlijk betekend: broccoli van Rome.
Serveertip: lekker als groente bijgerecht, voor je salade of bij gebakken vis/vlees!
Gek op groente bijgerechten? Bekijk dan eens 6x gezonde & vegetarische groente gerechten.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
2 reacties
Maar de grote vraag: wat is in vredesnaam Himalayazout? gr. Jeannet