+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Groente, groente en nog meer groenten. Dat is wat we zo veel mogelijk eigenlijk zouden moet eten, het is gezond, er zitten de juiste voedingsstoffen in die we nodig hebben én een hele belangrijke het kan ook erg lekker zijn. Maar hoe maak je nou je groente lekker? Ook voor je kinderen!? Ik ben afgelopen maand de keuken ingegaan om allerlei groente (bij) gerechten te maken, waarbij ik citroen en verse kruiden als smaakmakers heb gebruikt. Essentieel! De oven en de anti aanbak pan waren mijn favoriete bereidingsmethode. 7 x gezonde en vegetarische groente gerechten zie je hieronder!  

1. Knolselderij steaks met citroen 

Lekkere vegetarische variant op de normale steaks. Het is een kwestie van schillen, kort koken, even in smeren met olijfolie en citroenzest, peper en zout. Verder laat je de oven al het werk doen. Heerlijk!!

Knolselderij steaks met citroen

2. Gekarameliseerde witlof met Pink Lady en citroen

Een van mijn favorieten als het gaat om zoet met hartig combineren. Het bittere van de witlof komt heel mooi samen met het zoete van de Pink Lady en het frisse van de citroenzest. 

Gekarameliseerde witlof met pink lady en citroen

3. Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

Pompoen uit de oven, dat vind ik echt een traktatie! De karnemelk dressing maakt het gerecht echt af, het heeft iets fris en tegelijkertijd wat romigs. De krokante kappertjes zijn op deze manier echt het aller lekkerst! Het zoute past namelijk goed bij de iets wat zoete pompoen.

Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

4. Bloemkool uit de oven met olijfolie en citroen 

Een schot in de roos, het is zo simpel en lijkt op het recept van de knolselderij steaks. Een gezond bijgerecht waarbij de bloemkool een heerlijke roost/karamel smaak krijgt. Gebruik hierbij de lekkerste olijfolie die je hebt!

Bloemkool uit de oven met olijfolie en citroen

5. Geroosterde spruitjes met zwarte knoflook dip

Spruitjes zijn in Amerika op het moment helemaal hip, je ziet ze overal voorbij komen. In Nederland vinden we ze heel normaal en is het algemeen bekend dat het niet erg geliefd is bij kinderen. Dit komt doordat kinderen veel meer smaakpapillen hebben, waardoor het bittere van de spruitjes nog meer naar boven komt. Hier heb ik een hele lekkere en gezonde variant gemaakt waar je door verrast zal worden.

Geroosterde spruitjes met zwarte knoflook dip

6. Gepofte cherrytomaatjes met gerookte paprika en citroen 

Cherrytomaatjes als je ze laat poffen in de oven worden ze super zoet en nog voller van smaak. Eigenlijk zijn het al kleine smaakbommetjes maar zo nóg meer! De combinatie van de Griekse yoghurt is heerlijk verfrissend. 

Gepofte cherrytomaatjes met gerookte paprika en citroen

7. Aubergine uit de oven met citroen 

Een simpel, gezond maar zo lekker vegetarisch gerecht. Als je aubergine de tijd geeft om te garen, dan krijg het een heel bijzondere smaak en structuur. De aubergine krijgt een lichte karamel smaak, zo lekker!

Aubergine uit de oven met citroen

Heb jij nou nog een idee voor een groente gerecht? Stuur mij dan even een berichtje of zet het hieronder.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
6 x gezonde en vegetarische groente gerechten
Auteur
Gepubliceerd op
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This