+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Dit Aziatische recept staat ook in het Smulweb Magazine! Die ligt trouwens nog in de schappen, dus mocht je het leuk vinden kan je hem aanschaffen. Op de linker bladzijde het recept en op de rechter pagina zie je mijn foto en een persoonlijk stukje tekst. Rode Mul is een speciale vissoort, die een mooie glansrijke rode huid hebben en bijzonder intens qua smaak zijn. Ik eet graag vis en dit is wel een van mijn favorieten. Het is niet altijd en overal verkrijgbaar maar anders kan je ook voor roodbaars of rode poon gaan. Het recept van Rode mul met frisse Aziatische salade staat hieronder!

Jadis schreuder smulweb

Jadis Schreuder Smulweb

Rode Mul

Deze lekkere vis, wordt ook wel de koning van de poon genoemd. Het is een soort uit de familie van de zeebarbelen die voorkomt in het oosten van de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee en zelfs bij de Zwarte Zee. Mullen zijn te onderscheiden door hun langwerpige lijf en afgeplatte kop. Door dat de kop relatief groot is en de vis relatief klein is blijft er weinig visvlees over. Maar wat je eet is dan wel erg lekker!

Rode mul met frisse Aziatische salade

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

(2 personen)

Ingrediënten

  • 2 Rode Mul filets of 4 kleine filets (verkrijgbaar bij de visboer, zo niet ga dan voor roodbaas)
  • ½ komkommer
  • gele of oranje paprika
  • Wortel
  • 1 rijpe avocado
  • Verse koriander
  • Kewpie Japanse mayonaise (verkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten)
  • Sesamzaadjes
  • Verse rode en/of gele peper

Dressing

  • 2 eetlepels Kikkoman
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel mirin (verkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten)
  • sap van ½ limoen en citroen

Benodigdheden:

2 mooie borden
Handrasp
Kaasschaaf

Bereidingswijze Rode mul met frisse Aziatische salade:

1. Zet als eerste een antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens wat roomboter en/of olijfolie toe. Dep de rode mul even af met wat keukenpapier (zo wordt de huid krokanter). Leg vervolgens de rode mul op de huidkant in de pan en draai na een paar minuten om en zet het vuur laag.
2. Snijd vervolgens de paprika in dunne reepjes, komkommer in dunne plakjes en de wortel en avocado in lange sliertjes. Meng het geheel en strooi wat sesamzaadjes en verse koriander eroverheen.

Dressing

3. Meng nu de Kikkoman, rijstazijn, mirin en de limoen en citroensap. Voeg nog wat citroen en limoen rasp (zest) aan de dressing toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade en meng het geheel.

Bord opmaken

4. Verdeel vervolgens de salade in een rechte lijn op het bord en leg daar de gebakken rode mul met de huid naar boven op. Serveer als laatste wat Japanse mayonaise, schijfjes citroen en limoen voor een extra frisse twist.
Smakelijk!

Ook zo gek op vis? Klik dan hier voor meer vis recepten.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Rode mul met frisse Aziatische salade
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This