Dit Aziatische recept staat ook in het Smulweb Magazine! Die ligt trouwens nog in de schappen, dus mocht je het leuk vinden kan je hem aanschaffen. Op de linker bladzijde het recept en op de rechter pagina zie je mijn foto en een persoonlijk stukje tekst. Rode Mul is een speciale vissoort, die een mooie glansrijke rode huid hebben en bijzonder intens qua smaak zijn. Ik eet graag vis en dit is wel een van mijn favorieten. Het is niet altijd en overal verkrijgbaar maar anders kan je ook voor roodbaars of rode poon gaan. Het recept van Rode mul met frisse Aziatische salade staat hieronder!
Deze lekkere vis, wordt ook wel de koning van de poon genoemd. Het is een soort uit de familie van de zeebarbelen die voorkomt in het oosten van de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee en zelfs bij de Zwarte Zee. Mullen zijn te onderscheiden door hun langwerpige lijf en afgeplatte kop. Door dat de kop relatief groot is en de vis relatief klein is blijft er weinig visvlees over. Maar wat je eet is dan wel erg lekker!
Ook zo gek op vis?
Klik dan hier voor meer vis recepten.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
12 reacties
Wat leuk dat je in de magazine staat! Lekker recept ook, rode mul ken ik nog niet
Weer een receptje van jou dat ik bewaar :-). Ik ga enkel de koriander schrappen omdat ik dat echt nog steeds niet lust. Ondanks al heel wat pogingen.
Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Rode mul gehoord maar het ziet er heerlijk uit.
Ik denk wel dat ik dit heerlijk zou vinden, sowieso ziet het er al heerlijk uit 🙂
Dol op vis maar nooit van rode mul gehoord. Klinkt erg godd
Op het plaatje ziet het er heerlijk uit! Helaas ben ik geen liefhebber van vis, dus zal ik het niet snel bereiden en op tafel zetten.
mul ! wat een goed idee, dat is wat je noemt een “vergeten vis” in mijn keuken
Ik wil als eerste zeggen dat ik verliefd ben op de foto’s. Hoe krijg je het toch elke keer voor elkaar om het zo mooi weer te geven?! Het lijkt me een heerlijk verfrissend gerecht en hoe gaaf dat het gewoon gepubliceerd is in het Smulweb Magazine!
Hoi Lonneke, lief van je! Dankjewel. Ik vind foodstylling en het opmaken van het bord met fotograferen erg leuk om te doen, oefening baart kunst.
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gehoord van rode mul, maar het lijkt me een erg lekker gerecht.
Rode mul is echt iets waar ik nou nooit aan zou denken bij een recept. het recept ziet er zo in zijn geheel prima uit.
Ooohhh Aziatisch eten vind ik altijd verrukkelijk!