Rode mul met frisse Aziatische salade

Rode mul met frisse Aziatische salade

Dit Aziatische recept staat ook in het Smulweb Magazine! Die ligt trouwens nog in de schappen, dus mocht je het leuk vinden kan je hem aanschaffen. Op de linker bladzijde het recept en op de rechter pagina zie je mijn foto en een persoonlijk stukje tekst. Rode Mul is een speciale vissoort, die een mooie glansrijke rode huid hebben en bijzonder intens qua smaak zijn. Ik eet graag vis en dit is wel een van mijn favorieten. Het is niet altijd en overal verkrijgbaar maar anders kan je ook voor roodbaars of rode poon gaan. Het recept van Rode mul met frisse Aziatische salade staat hieronder!


Rode Mul

Deze lekkere vis, wordt ook wel de koning van de poon genoemd. Het is een soort uit de familie van de zeebarbelen die voorkomt in het oosten van de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee en zelfs bij de Zwarte Zee. Mullen zijn te onderscheiden door hun langwerpige lijf en afgeplatte kop. Door dat de kop relatief groot is en de vis relatief klein is blijft er weinig visvlees over. Maar wat je eet is dan wel erg lekker!


Ook zo gek op vis?
Klik dan hier voor meer vis recepten.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Aziatische salade met rode mul

Rode mul met frisse Aziatische salade

Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Trefwoord Aziatische recepten, makkelijke recepten, Rode mul, vis recepten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • 2 mooie borden
  • Handrasp
  • Kaasschaaf
INGREDIËNTEN
  • 2 Rode Mul filets of 4 kleine filets verkrijgbaar bij de visboer, zo niet ga dan voor roodbaas
  • ½ komkommer
  • gele of oranje paprika
  • Wortel
  • 1 rijpe avocado
  • Verse koriander
  • Kewpie Japanse mayonaise verkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten
  • Sesamzaadjes
  • Verse rode en/of gele peper

DRESSING

  • 2 eetlepels Kikkoman
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel mirin verkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten
  • sap van ½ limoen en citroen
BEREIDING
  • Zet als eerste een antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens wat roomboter en/of olijfolie toe. Dep de rode mul even af met wat keukenpapier (zo wordt de huid krokanter). Leg vervolgens de rode mul op de huidkant in de pan en draai na een paar minuten om en zet het vuur laag.
  • Snijd vervolgens de paprika in dunne reepjes, komkommer in dunne plakjes en de wortel en avocado in lange sliertjes. Meng het geheel en strooi wat sesamzaadjes en verse koriander eroverheen.
DRESSING
  • Meng nu de Kikkoman, rijstazijn, mirin en de limoen en citroensap. Voeg nog wat citroen en limoen rasp (zest) aan de dressing toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade en meng het geheel.
BORD OPMAKEN
  • Verdeel vervolgens de salade in een rechte lijn op het bord en leg daar de gebakken rode mul met de huid naar boven op. Serveer als laatste wat Japanse mayonaise, schijfjes citroen en limoen voor een extra frisse twist.
    Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

12 reacties

  1. Ik wil als eerste zeggen dat ik verliefd ben op de foto’s. Hoe krijg je het toch elke keer voor elkaar om het zo mooi weer te geven?! Het lijkt me een heerlijk verfrissend gerecht en hoe gaaf dat het gewoon gepubliceerd is in het Smulweb Magazine!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte