Een recept wat ook in het Smulweb Magazine stond! Rode mul met frisse Aziatische salade is een simpel en gezond recept met een frisse twist.
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Trefwoord Aziatische recepten, makkelijke recepten, Rode mul, vis recepten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
2 mooie borden
Handrasp
Kaasschaaf
Ingredients
2Rode Mul filets of 4 kleine filetsverkrijgbaar bij de visboer, zo niet ga dan voor roodbaas
½komkommer
gele of oranje paprika
Wortel
1rijpe avocado
Verse koriander
Kewpie Japanse mayonaiseverkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten
Sesamzaadjes
Verse rode en/of gele peper
DRESSING
2eetlepelsKikkoman
1eetlepelrijstazijn
1eetlepelmirinverkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten
sap van ½ limoen en citroen
Instructions
Zet als eerste een antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens wat roomboter en/of olijfolie toe. Dep de rode mul even af met wat keukenpapier (zo wordt de huid krokanter). Leg vervolgens de rode mul op de huidkant in de pan en draai na een paar minuten om en zet het vuur laag.
Snijd vervolgens de paprika in dunne reepjes, komkommer in dunne plakjes en de wortel en avocado in lange sliertjes. Meng het geheel en strooi wat sesamzaadjes en verse koriander eroverheen.
DRESSING
Meng nu de Kikkoman, rijstazijn, mirin en de limoen en citroensap. Voeg nog wat citroen en limoen rasp (zest) aan de dressing toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade en meng het geheel.
BORD OPMAKEN
Verdeel vervolgens de salade in een rechte lijn op het bord en leg daar de gebakken rode mul met de huid naar boven op. Serveer als laatste wat Japanse mayonaise, schijfjes citroen en limoen voor een extra frisse twist. Smakelijk!