Dit recept was een spontaan idee! Ik ben gek op alles wat krokant is, in combinatie met kaas, avocado en iets pikants. Chipotle is een van mijn favoriete sauzen en past echt mega goed bij dit recept. Ik heb gekozen om geitenkaas toe te voegen, in combinatie met cherrytomaatjes, avocado en wraps is heer-lijk! Zie hieronder het Quesadilla met avocado en chipotle recept. Je kan ook quesadila met geitenkaas en citroenjam maken. Queasadilla betekend eigenlijk ‘kaas dingetje’.
Dit is een gerookte Jalapeńopeper. De Chipotle wordt als ingrediënt gebruikt, vooral in de Mexicaanse keuken en komt oorspronkelijk uit midden & zuid Mexico. De peper is vrij heet en scoort op de scovilleschaal ‘pittigheid meter’ tussen de 3.000/10.00 (wat licht pittig is). Een Madame Jeanette peper scoort namelijk tussen de 100.000/350.000. De chipotle wordt gedroogd en verliest dan ongeveer 90% van hun gewicht. Het woord chipotle betekend gerookte chilipeper.
11 reacties
Die gaan we eens proberen! Zet het gelijk op mijn boodschappen lijst!
Hoi Britt, wat leuk! Als je via instagram je foto stuurt van het resultaat deel ik het in de Instastory 🙂 leuk!
Dit ziet er alweer zo gezellig uit, lekker hoor 😀
Oooh dit is echt een feestje op je bord. Het lijkt mij heerlijk om deze quessadilla’s eens te maken. Ben namelijk dol op pittig eten & op avocado!
Hi linda, leuk! laat je me weten als je het gemaakt hebt. Als je wilt dat ik je foto deel stuur hem dan via Instagram <3
Ik ben totaal onbekend in de Mexicaanse keuken. Maar dit lokt toch wel om eens te maken.
Oeh lekker, pikant is altijd goed inderdaad!
Dit ziet er zeker lekker uit, maar hoe het gerecht heet kan ik niet uitspreken hoor. Haha!
Lijkt me heerlijk had er nog nooit van gehoord
leuk! , nog nooit van Chipolte gehoord! Weer iets geleerd vandaag
Ik ben dol op quessadilla en avocado dus dit is helemaal een recept voor mij. Chipotle ken ol niet, maar ik ga eens kijken of ik het kan vinden. lekker.