Misschien wel een van de bekendste pasta gerechten: spaghetti of linguine vongole (venus schelpjes). Heerlijk in combinatie met verse kruiden, wijn, biologische citroen en knoflook. Ik kan dan ook allerlei varianten bedenken. In mijn nieuwe kookboek komen ook twee Siciliaanse varianten te staan. De bijzonder lekkere smaak van dit pasta gerecht zit hem vooral in de smaak van de schelpen. Het heeft iets zoets & ziltigs. Wat de smaak onweerstaanbaar Ć©n verslavend lekker maakt.Ā
Wanneer ik in Siciliƫ ben staat er bijna altijd wel een pasta vongole op het menu. Niet gek natuurlijk voor een eiland. Ik heb deze keer gekozen voor een mengsel van knoflook, olijfolie en citroensap. Heel simpel, maar dat vind ik vaak het lekkerst.
Zoals je vast wel gemerkt hebt ben ik mega gek op vis, schaal & schelpdieren. Sinds een tijd werk ik geregeld samen met MSC-keurmerk en het is erg interessant om steeds meer over onze ‘seafood’ te leren. Ik kies er daarom ook voor om alleen maar duurzaam gevangen vissoorten te eten en bestellen.
Ā
Ben je opzoek naar variatie op deze linguine met vongole? Bekijk dan het spaghetti vongole recept met pepertjes uit The Lemon Kitchen Kookboek.Ā
Ā
Of maak deze andere varianten:
2 reacties
Knoflook vind ik erg lekker. Pasta met basilicum erbij heb ik nog niet geprobeerd. Vongole kende ik niet. Het ziet er overigens wel lekker uit! Vis lust ik niet echt, dat zou ik zelf eruit halen.
Dit is zeker een favoriete pasta dat ik bestel in Italiƫ, maar nu ga ik het echt zelf maken. Bedankt voor het recept: