Spaghetti vongole met knoflook en doperwten

Spaghetti vongole met knoflook en doperwten

Jullie hebben vast het andere vongolé (venusschelpen) recept op de home pagina voorbij zien komen. Het is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten en ik kon het niet laten om nóg een recept met deze lekkere schelpdiertjes te maken. Mijn vorige recept was redelijk klassiek en dit is een variant! Extra veel knoflook met citroenrasp, doperwtjes, vongolen én beetgare pasta is hemels. Kan je ook niet wachten om dit te proeven?
Zie hieronder het Spaghetti vongole met veel knoflook en doperwten recept.


Spaghetti vongole

Een vongole is een klein schelpdiertje dat met name rond het Middellandse Zeegebied en vooral in Italië veel wordt gegeten, vaak in combinatie met spaghetti. Vongolen (Italiaans) of venusschelpen, hebben een bijzonder lekkere en intense smaak. De combinatie van Chardonnay (witte wijn), citroen, veel verse knoflook, doperwtjes en deze schelpjes zijn samen fantastisch lekker! Kan je alleen kokkels vinden, geen probleem ze lijken qua smaak veel op elkaar.


Wil je nog een vongole of venusschelpen recept? Klik dan hier!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagramPinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Spaghetti vongole met doperwten en veel knoflook

Spaghetti vongole met doperwten en veel knoflook

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
 • Handrasp
 • Kookpan/bakpan
INGREDIËNTEN
 • 500 g verse venusschelpen/vongolen en anders kokkels te halen/bestellen bij een visboer
 • 1 biologische citroen
 • 3 verse knoflookteentjes
 • voor 2 personen spaghetti
 • 250 g diepvries biologisch doperwten
 • verse tuinkers
 • 1 glas witte wijn met voorkeur Chardonnay iets vetter en voller van smaak
BEREIDING
 • Was eerst de vongoles met koud water af, er kan namelijk wat zand op zitten. Zijn er kapotte schelpen? Gooi deze dan weg. Zet water op het vuur met een snuf zout en doe hier de spaghetti in en kook beetgaar.
 • Zet vervolgens een bakpan op het vuur en voeg hier wat olijfolie bij. Hak de knoflook fijn en voeg rasp van 1/2 biologische citroen toe aan een verwarmde pan. Roer even het geheel tot het een lichte bruine kleur krijgt en iets krokant en bruin wordt.
 • Doe hierna de vongoles erbij, deksel er op en laat even sudderen.
 • Als de vongoles open gaan staan blus je het geheel af met wat witte wijn naar smaak (1 klein wijnglas). Doe nu de diepvries doperwten erbij.
 • Giet als laatste de beetgare pasta af en doe bij de venusschelpen en strooi er nog wat tuinkers en citroenrasp overheen. Roer het geheel, breng op smaak met zout en peper en je hemelse spaghetti vongole met citroen is klaar.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

7 reacties

 1. heeeerlijk en veel te lang geen vongole gegeten, ze zijn hier in het dorp ook lang niet altijd te krijgen. Ik zou persoonlijk wel voor slagroom gaan, want soja en rijst room vind ik ( ahum ) niet lekker. Misschien is koksroom een oplossing. Die is wat minder vet. en ik kan me voorstellen dat je bij dit recept vettigheid moet mijden, omdat het de andere smaken kan overheersen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept