Jullie hebben vast het andere vongolé (venusschelpen) recept op de home pagina voorbij zien komen. Het is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten en ik kon het niet laten om nóg een recept met deze lekkere schelpdiertjes te maken. Mijn vorige recept was redelijk klassiek en dit is een variant! Extra veel knoflook met citroenrasp, doperwtjes, vongolen én beetgare pasta is hemels. Kan je ook niet wachten om dit te proeven?
Zie hieronder het Spaghetti vongole met veel knoflook en doperwten recept.
Een vongole is een klein schelpdiertje dat met name rond het Middellandse Zeegebied en vooral in Italië veel wordt gegeten, vaak in combinatie met spaghetti. Vongolen (Italiaans) of venusschelpen, hebben een bijzonder lekkere en intense smaak. De combinatie van Chardonnay (witte wijn), citroen, veel verse knoflook, doperwtjes en deze schelpjes zijn samen fantastisch lekker! Kan je alleen kokkels vinden, geen probleem ze lijken qua smaak veel op elkaar.
Wil je nog een vongole of venusschelpen recept? Klik dan hier!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram& Pinterest?
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
7 reacties
Mmmm ik hou van knoflook! Moet ik daarna of de volgende dag natuurlijk geen belangrijke afspraak hebben haha 😛
Ik hou van knoflook zelf ook knoflook in tuin staan en daar de loof van is nog sterker vn smaak heerlijk
Lijkt me een lekker recept en veel knoflook is altijd goed 😉
Ik vind alles met extra knoflook heerlijk!
heeeerlijk en veel te lang geen vongole gegeten, ze zijn hier in het dorp ook lang niet altijd te krijgen. Ik zou persoonlijk wel voor slagroom gaan, want soja en rijst room vind ik ( ahum ) niet lekker. Misschien is koksroom een oplossing. Die is wat minder vet. en ik kan me voorstellen dat je bij dit recept vettigheid moet mijden, omdat het de andere smaken kan overheersen?
Nah, ik vind je foto’s prachtig maar ik hoef niet zo nodig iets van schelpdieren in mijn pasta.
Wat een zalig respect weer. Alles lekker wat er in zit!