+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een lekker en makkelijk hoofdgerecht wat ideaal past bij deze herfstdagen. Comfortfood en dat voor iedereen! Dit is een recept wat ik gemaakt heb met Biologisch Herbamare Kruidenzout. Onlangs heb ik een artikel over mijn favoriete kruidenzout gepubliceerd en de komende tijd ga ik met verschillende recepten aan de slag. Zie hieronder Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten. 

Bio Kruidenzout van A.Vogel

Herbamare Original kruidenzout

Een product wat ik al mijn gehele leven, waarschijnlijk wel dagelijks in de keuken gebruik. Je kan er dus alle kanten mee op. Herbamare Original Kruidenzout is een echte smaakmaker. Dit zout is een biologisch kruidenzout, dat gerechten lekker op smaak brengt maar ook als tafelzout gebruikt kan worden. Door het unieke productieproces geeft Herbamare kruidenzout je het beste van twee werelden: meer smaak, en eigenlijk dus ook minder zout. In dit recept heb ik zowel de pasta smaak gegeven als de lekkere anijsachtige venkel. De Italianen koken hun pasta in water wat bijna net zo zout als de zee is. Hier geef je, je pasta meer smaak mee, zijn ze sneller beetgaar en krijgen ze een lekkerdere bite. 

Pasta met venkel, gorgonzolasaus en cashewnoten

Herfst pasta

Dit recept past perfect in de herfst, je ziet namelijk in Nederland rond deze tijd heel veel venkels liggen!!

Print

Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten 'The Lemon Kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten
Scale

Ingredients

  • 1 eetlepel Herbamare kruidenzout
  • 2 venkels
  • Penne +/- 500 gram
  • 150 gram (1 pakje) gorgonzola
  • handje cashewnoten
  • Stuk Parmezaanse kaas
  • 1 biologische citroen
  • handje vol verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en dille)

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Een vijzel *kan ook met de hand
  • Kookpan
  • Bakpan

Instructions

Bereidingswijze

  1. Zet als eerste een kookpan op het vuur en breng water voor de pasta aan de kook, voeg hier ⅔ van de Herbamare kruidenzout aan toe. Voeg de pasta toe en kook beetgaar.
  2. Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder ook de buitenste bladeren. Snijd ze nu in grove stukken en zet een bakpan op middelhoog vuur, voeg hier wat olie en een eetlepel citroensap aan toe, voeg wat geplukte verse kruiden toe en bak de venkel een paar minuten. 
  3. Zet het vuur laag en breng op de venkel op smaak met het overige Herbamare kruidenzout en voeg de gorgonzola toe. Laat het langzaam smelten en blijf roeren.
  4. Giet nu de pasta af en bewaar (ongeveer 1 glas) pasta water voor de saus. Voeg dit toe aan de gesmolten gorgonzola en venkel. Voeg nu de pasta toe en roer het geheel even. 
  5. Maak vervolgends de cashewnoten wat kleiner en strooi over de het pasta gerecht. Rasp als laatste ook nog wat van Parmezaanse kaas en citroenzest over de pasta. 

Keywords: pasta recept, recepten met citroen, Italiaanse recepten, makkelijke recepten, gezonde recepten, frisse recepten, herfst recepten

Serveertip: lekker met een schijfje citroen en een glas witte wijn. 

Binnenkort meer recept inspiratie met Biologische Herbamare Kruidenzout!

Smakelijk! Nog meer tips met kruidenzout? Maak dan eens snelle avocado dip van oma

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This