Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten

Een lekker en makkelijk hoofdgerecht wat ideaal past bij deze herfstdagen. Comfortfood en dat voor iedereen! Dit is een recept wat ik gemaakt heb met Biologisch Herbamare Kruidenzout. Onlangs heb ik een artikel over mijn favoriete kruidenzout gepubliceerd en de komende tijd ga ik met verschillende recepten aan de slag. Zie hieronder Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten.


Herfst pasta

Dit recept past perfect in de herfst, je ziet namelijk in Nederland rond deze tijd heel veel venkels liggen!!

Smakelijk!


Serveertip: lekker met een schijfje citroen en een glas witte wijn.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus & cashewnoten

Totale tijd 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Een vijzel *kan ook met de hand
  • kookpan
  • Bakpan
INGREDIËNTEN
  • 1 eetlepel Herbamare kruidenzout
  • 2 venkels
  • +/- 500 gram Penne
  • 150 gram (1 pakje) gorgonzola
  • handje cashewnoten
  • Stuk Parmezaanse kaas
  • 1 biologische citroen
  • handje vol verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en dille)
BEREIDING
  • Zet als eerste een kookpan op het vuur en breng water voor de pasta aan de kook, voeg hier ⅔ van de Herbamare kruidenzout aan toe. Voeg de pasta toe en kook beetgaar.
  • Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder ook de buitenste bladeren. Snijd ze nu in grove stukken en zet een bakpan op middelhoog vuur, voeg hier wat olie en een eetlepel citroensap aan toe, voeg wat geplukte verse kruiden toe en bak de venkel een paar minuten.
  • Zet het vuur laag en breng op de venkel op smaak met het overige Herbamare kruidenzout en voeg de gorgonzola toe. Laat het langzaam smelten en blijf roeren.
  • Giet nu de pasta af en bewaar (ongeveer 1 glas) pasta water voor de saus. Voeg dit toe aan de gesmolten gorgonzola en venkel. Voeg nu de pasta toe en roer het geheel even.
  • Maak vervolgends de cashewnoten wat kleiner en strooi over de het pasta gerecht. Rasp als laatste ook nog wat van Parmezaanse kaas en citroenzest over de pasta.

Herbamare Original kruidenzout

Een product wat ik al mijn gehele leven, waarschijnlijk wel dagelijks in de keuken gebruik. Je kan er dus alle kanten mee op. Herbamare Original Kruidenzout is een echte smaakmaker. Dit zout is een biologisch kruidenzout, dat gerechten lekker op smaak brengt maar ook als tafelzout gebruikt kan worden. Door het unieke productieproces geeft Herbamare kruidenzout je het beste van twee werelden: meer smaak, en eigenlijk dus ook minder zout. In dit recept heb ik zowel de pasta smaak gegeven als de lekkere anijsachtige venkel. De Italianen koken hun pasta in water wat bijna net zo zout als de zee is. Hier geef je, je pasta meer smaak mee, zijn ze sneller beetgaar en krijgen ze een lekkerdere bite.

Binnenkort meer recept inspiratie met Biologische Herbamare Kruidenzout?

Nog meer tips met kruidenzout?
Maak dan eens snelle avocado dip van oma

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
herbamare kruidenzout parmigiano

6 reacties

  1. 5 sterren
    Heerlijk recept!! Ivm de voorkeuren van een aantal gezinsleden iets aangepast. Broccoli gekozen ipv venkel en de gorgonzola vervangen door geitenkaas. Basis t zelfde gehouden, heerlijk en iedereen in huis was enthousiast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte