Spaghetti met paprika roomsaus & citroen

Spaghetti met paprika roomsaus & citroen

Paprika en spaghetti zijn een gouden duo! Het rokerige van de paprika is lekker en komt vooral naar voren als je het eerst even bakt. Het frisse van de citroen en het romige van de room, maken dit simpele maar mega lekker recept helemaal af. In samenwerking met Pastaficio.nl, waar ik exclusief mee werk heb ik al meerdere recepten op de website gezet. Genoeg pasta inspiratie dus. Bekijk hieronder het Spaghetti met paprika roomsaus & citroen recept.  

Koken met de pasta’s van Pastaficio ‘Pasta Experts!

Al een tijd werk ik samen met Pastaficio, omdat deze pasta’s allemaal in Italië gemaakt zijn, een eigen verhaal hebben en voor kwaliteit staan. Zeker met de feestdagen willen we het lekkerste en het beste van het beste eten toch? Daarom raad ik je aan eens online wat pasta’s te bestellen. Ze verkopen er zelfs Michelinster kwaliteit! De eigenaren van Pastaficio zijn echte pasta experts!

Serveertip: lekker met een glas droge witte wijn en wat rucola!
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Spaghetti met paprika roomsaus & citroen

Spaghetti met paprika roomsaus & citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, pasta recepten, pasta saus met paprika
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Anti aanbak pan
  • kookpan
INGREDIËNTEN
  • 3 punt paprika’s
  • 400 gram spaghetti of spaghettini dunne spaghetti
  • stukje parmezaan of Parmigiano Reggiano *Kaasboer
  • 1 theelepel chili flakes of 1/3 kleine rode peper
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 biologische citroen
  • 250 ml kookroom of sojaroom voor de vegans
  • 2 sjalotjes
  • 1 knoflook teentje
  • verse kruiden en eventueel wat licht-pittige rucola
BEREIDING
  • Snijd de paprika in kleine stukjes van 1 bij 1 centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en fruit hier de uit, knoflook, zest van 1 citroen een paar minuten in en voeg dan de paprika toe.
  • Als de paprika wat zachter is geworden door het bakken, blus je het af met de droge witte wijn, room en 2 eetlepels citroensap. Voeg nu ook de chili flakes (naar smaak) toe.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar en let op: bewaar een klein beetje kookvocht.
  • Als de pasta al dente is voeg je dit bij de paprika roomsaus en rasp er wat parmezaanse kaas overheen, voeg ook nog een klein beetje van het kookvocht toe. Roer de pasta door de saus en laat nog een paar minuten op laag vuur intrekken.

Pasta recepten met citroen

Opzoek naar nog meer pasta inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens pasta met venkel, gorgonzolasaus & citroenof citroen pasta met zalm en knoflook olie!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte