Paprika en spaghetti zijn een gouden duo! Het rokerige van de paprika is lekker en komt vooral naar voren als je het eerst even bakt. Het frisse van de citroen en het romige van de room, maken dit simpele maar mega lekker recept helemaal af. In samenwerking met Pastaficio.nl, waar ik exclusief mee werk heb ik al meerdere recepten op de website gezet. Genoeg pasta inspiratie dus. Bekijk hieronder het Spaghetti met paprika roomsaus & citroen recept.
Koken met de pasta’s van Pastaficio ‘Pasta Experts!
Al een tijd werk ik samen met Pastaficio, omdat deze pasta’s allemaal in Italië gemaakt zijn, een eigen verhaal hebben en voor kwaliteit staan. Zeker met de feestdagen willen we het lekkerste en het beste van het beste eten toch? Daarom raad ik je aan eens online wat pasta’s te bestellen. Ze verkopen er zelfs Michelinster kwaliteit! De eigenaren van Pastaficio zijn echte pasta experts!
Serveertip: lekker met een glas droge witte wijn en wat rucola!
verse kruiden en eventueel wat licht-pittige rucola
BEREIDING
Snijd de paprika in kleine stukjes van 1 bij 1 centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en fruit hier de uit, knoflook, zest van 1 citroen een paar minuten in en voeg dan de paprika toe.
Als de paprika wat zachter is geworden door het bakken, blus je het af met de droge witte wijn, room en 2 eetlepels citroensap. Voeg nu ook de chili flakes (naar smaak) toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar en let op: bewaar een klein beetje kookvocht.
Als de pasta al dente is voeg je dit bij de paprika roomsaus en rasp er wat parmezaanse kaas overheen, voeg ook nog een klein beetje van het kookvocht toe. Roer de pasta door de saus en laat nog een paar minuten op laag vuur intrekken.
3 reacties
Wat een simpel én feestelijk recept weer
Deze gaat dus op de stapel recepten die terugkeren. Echt lekker, fris en verrassend van smaak.