Snelle avocado dip met citroen

Snelle avocado dip met citroen

Avocado’s doen mij altijd denken aan vroeger. Mijn passie voor lekker eten is daar eigenlijk een beetje ontstaan. Toen ik nog klein was maakte mijn oma avocado puree (guacamole) met een beetje citroen, knoflook en Herbamare kruidenzout. Dat lekker goedje ging dan op een geroosterde zuurdesem boterham of ciabatta. De combinatie met citroen vond ik toen al zó lekker. Als we vroeger naar het zwembad gingen mocht ik altijd kiezen tussen chipjes of avocado dip. Ik koos voor avocado dip met toast. Voor een kind is dat natuurlijk een beetje ongewoon, maar mijn passie voor lekker eten was toen al overduidelijk.
Avocado dip met citroen staat bij ons zo op tafel!


Avocado lover

Dit is misschien wel het simpelste recept wat op de website staat en is binnen 5 minuutjes klaar, maar ik wil het jullie niet ontnemen! Deze keer heb ik Sal de Ibiza gebruikt met kruiden om de dip op smaak te brengen! Niet in huis? Gebruik dan andere kruidenzout, zoals de Herbamare. Gewoon verkrijgbaar bij de grotere supermarkten!


Hoe zie je nou dat een avocado rijp is?

Mijn tactiek? Als je het zwarte/bruine knopje er voorzichtig afhaalt en hij is daaronder fel groen en voelt zacht aan, dan zou hij perfect moeten zijn! Het blijft toch een risico. Daarom koop ik ze van Eat me of bij de EkoPlaza.

Tip:

Serveer met toast, ciabatta of bij een lekker Mexicaans gerecht!
Liever geen knoflook? Zonder is ook heerlijk!

Ben je gek op avocado? Maak dan eens avocado hummus me gegrilde groente!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur

Snelle avocado dip met citroen

Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord avocado, guacamole, saus, zomer
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • knoflookpers of mes
INGREDIËNTEN
  • 1 avocado tip: koop ze van het merk Eat Me of bij Ekoplaza
  • 1 halve citroen biologisch
  • kruidenzout
  • witte peper gemalen of grof
  • 1 kleine knoflookteen fijngehakt of geperst
BEREIDING
  • Snijd de avocado rondom in en draai de helften van elkaar af. Op deze manier krijg je de helften makkelijk van elkaar los.
  • Je kan met een lepel alles eruit halen, maar als je met je hand zachtjes knijpt dan komt ook zo het vruchtvlees los. Doe de vruchtvlees in een kom.
  • Voeg vervolgens fijngehakte (of fijn geperste) knoflook, kruidenzout en witte peper toe. Breng het verder op smaak met citroenrasp en citroensap.
  • Prak alles met een vork fijn en meng met de ingrediënten. Wil je liever een gladde massa? Gebruik dan een staafmixer.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

30 reacties

  1. Mijn oudste dochter is helemaal dol op avocado’s! Ik wil daar toch ook eens wat meer mee gaan doen met behulp van dit recept.

  2. Mmmmm, avocado dips!! Ik maak hem op de exact zelfde manier, enkel de citroen heb ik er nog nooit bijgedaan, ik probeer het komend weekend eens 🙂

  3. Wat een heerlijke dip. Ipv citroen nam ik limoen. Daar ga ik echt van genieten. M’n huisgenoten willen het gelukkig niet eens proeven dus ik heb het helemaal voor mij alleen….

  4. Ik hou van advocado. Maar dan inderdaad zonder rauwe knoflook. Dit ga ik zeker eens maken! Dank je wel voor het snelle recept ?

  5. Klinkt overheerlijk…. Ik eet zo graag avocado. maar ik probeer het verbruik te beperken uit ecologische overwegingen. Als ik dan dit weer zie: nja, njam, njam, njam

  6. Klinkt echt heerlijk! Ik ben dol op avocado en deze variant met citroen lijkt me heerlijk fris voor in de zomer. Ga dit zeker eens maken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte