Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen

Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen

PASTA LOVER
Zoals jullie vast wel voorbij hebben zien komen ben ik echt een Italian food lover! Wekelijks en soms zelfs een paar keer per week eet ik Italiaans. Je hebt zo veel pasta soorten en ik vind ze allemaal lekker. Dit pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen recept staat echt binnen 15 minuten op tafel en is heerlijk.


Pasta soorten

De pastasoort die ik gebuikt heb voor dit recept heet Perciatelli. Het is een wat dikkere spaghetti sliert met een holle binnenkant. Wat ik zo lekker vind aan deze pastasoort is dat de saus dan ook in de binnenkant van de sliert gaat zitten. Wist je dat er meer dan 50 pastasoorten zijn!? Ik vind het leuk & lekker om wekelijks nieuwe soorten uit te proberen. Binnenkort meer! Ik heb trouwens iets nieuws ontdekt en dat deel ik graag met jullie. Bomba is een tomatenpuree in een tube waar het voorwerk al is gedaan. Het is een tomatenpuree gemaakt met verse kruiden en zelfs een scheutje wijn. Het is heerlijk om zo aan je pasta toe te voegen en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan!


Heb je dit recept nou gemaakt? Stuur dan een foto en/of laat in een reactie (onder dit recept )weten wat je ervan vond.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen

Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Bakpan
  • kookpan
  • citruspers (of met de hand)
INGREDIËNTEN
  • 350 g cherrytomaatjes
  • biologische citroen
  • 1/2 tube Bomba extra smaakvolle tomatenpasta te koop bij o.a. Albert Heijn
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 rode peper in dunne ringetjes
  • verse basilicum en tijm
  • 160 g blikjes tonijn in olijfolie
  • 300 g spaghetti Perciatelli
BEREIDING
  • Halveer eerst de cherrytomaatjes en hak de knoflook fijn. Snijd vervolgens de rode peper in dunne ringen (de zaadjes verwijder je makkelijk door de bovenkant/steeltje eraf te snijden en de peper om te draaien en even te rollen in je hand, de zaadjes vallen er zo uit). Hak de basilicumblaadjes ook nog even fijn.
  • Laat de tonijn uitlekken. Let op: vang de olie op! Verdeel de tonijn in grote en mooie stukken.
  • Breng ongeveer 3 liter water aan de kook in een kookpan. Voeg wat extra vergine olijfolie en zout toe en zet de spaghetti in de pan en roer ze langzaam in het kokende water. Kook de spaghetti (beet) gaar zoals op de verpakking staat.
  • Verhit vervolgens een paar eetlepels olijfolie van de tonijn in een bakpan en fruit hier de knoflook, rode peper, rasp van 1/2 citroen, wat verse tijm en grove peper. Voeg daarna (na 1 a 2 minuten) de cherrytomaatjes en de basilicum toe. Laat het even door pruttelen en voeg de Bomba toe en als laatste de uitgelekte tonijn toe.
  • Giet de spaghetti even af en laat kort uitlekken. Voeg hier een scheut van de uitgelekte olijfolie overheen en schep de
  • spaghetti bij de saus in de pan. Roer het geheel even voeg nog wat citroenrasp en chiliflakes aan toe en je pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen is klaar!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

12 reacties

  1. Het is erg lekker, heb het zojuist gemaakt.
    Wel met tomatenpuree en die eerst even gebakken in de pan.
    Dankjewel voor het delen van dit recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte