+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

SNELLE PASTA PERFECTO

Deze pasta is ideaal als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan maar toch lekker wilt eten. Deze pasta met buffel mozzarella en citroen zit vol met smaak en liefde! Net zoals de Italiaanse keuken, kies ik graag voor de meest kwalitatieve ingrediënten. Dat maakt deze keuken ook zo uniek. Eerder maakte ik dit recept voor Ciao Tutti. Een geweldige website waar alles draait om het mooie Italië. Waar ik maandelijks recdepten voor maak. Onlangs heb ik citroen cantuccini gemaakt. Zie hieronder het recept voor een heerlijke snelle pasta.

Pasta met buffel mozzarella en citroen

Bereidingstijd

(20 minuten) 2 personen

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Kookpan
  • Sauspan

    Ingrediënten:

  • ½ zak Tagliatelle (voor 2 personen)
  • 1 zakje buffel mozzarella
  • 100 gram (minimaal 8 plakken) dungesneden Parmaham of rauwe ham
  • 400 gram tuin of doperwtjes (uit de vriezer
  • rasp 1 biologische citroen
  • sap van ½ citroen
  • Snuf chiliflakes of (½ rode peper)
  • 2 eetlepels Olijfolie (extra vergine)
  • Verse bieslook

    Bereidingswijze:

1. Zet als eerste water op het vuur en voeg een druppeltje olie toe. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de tagliatelle toe. Kook de pasta beetgaar (al dente). Volg zonodig de bereidingswijze die op de verpakking staat.
2. Als de pasta gaar is, giet je hem af en laat je hem eventjes kort uitlekken.
3. Zet een sauspan op het vuur en voeg hier de olijfolie, fijngehakte bieslook, snuf chiliflakes, citroenrasp, citroensap en de erwtjes aan toe. Roer even goed door, zodat alle smaken samen komen en voeg hier vervolgens de pasta aan toe.
4. Als de pasta goed gemengd is met alle smaken. Voeg je vervolgens de mozzarella verdeeld in grove stukken over de pasta en doe dit ook met de Parmaham. Het is op deze manier heerlijk om te eten en de buffel mozzarella smelt heerlijk.

Serveer deze pasta met buffel mozzarella en citroen met een partje citroen en breng op smaak met een snuf zout en peper!

Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pasta met buffel mozzarella, Parmaham, doperwtjes en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This