Pasta met buffel mozzarella en citroen

Pasta met buffel mozzarella en citroen

SNELLE PASTA PERFECTO
Deze pasta is ideaal als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan maar toch lekker wilt eten. Deze pasta met buffel mozzarella en citroen zit vol met smaak en liefde! Net zoals de Italiaanse keuken, kies ik graag voor de meest kwalitatieve ingrediënten. Dat maakt deze keuken ook zo uniek. Eerder maakte ik dit recept voor Ciao Tutti. Een geweldige website waar alles draait om het mooie Italië. Waar ik maandelijks recdepten voor maak. Onlangs heb ik citroen cantuccini gemaakt. Zie hieronder het recept voor een heerlijke snelle pasta.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
pasta met buffel mozzarella en citroen www.thelemonkitchen.nl

Pasta met buffel mozzarella en citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, mozzarella, pasta recepten, snelle en makkelijke recepten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • kookpan
  • Sauspan
INGREDIËNTEN
  • ½ zak Tagliatelle voor 2 personen bestellen kan je bij Pastaficio
  • 1 zakje buffel mozzarella
  • 100 gram minimaal 8 plakken dungesneden Parmaham of rauwe ham
  • 400 gram tuin of doperwtjes (uit de vriezer
  • rasp 1 biologische citroen
  • sap van ½ citroen
  • Snuf chiliflakes of ½ rode peper
  • 2 eetlepels Olijfolie extra vergine
  • Verse bieslook
BEREIDING
  • Zet als eerste water op het vuur en voeg een druppeltje olie toe. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de tagliatelle toe. Kook de pasta beetgaar (al dente). Volg zonodig de bereidingswijze die op de verpakking staat.
  • Als de pasta gaar is, giet je hem af en laat je hem eventjes kort uitlekken.
  • Zet een sauspan op het vuur en voeg hier de olijfolie, fijngehakte bieslook, snuf chiliflakes, citroenrasp, citroensap en de erwtjes aan toe. Roer even goed door, zodat alle smaken samen komen en voeg hier vervolgens de pasta aan toe.
  • Als de pasta goed gemengd is met alle smaken. Voeg je vervolgens de mozzarella verdeeld in grove stukken over de pasta en doe dit ook met de Parmaham. Het is op deze manier heerlijk om te eten en de buffel mozzarella smelt heerlijk.
    Serveer deze pasta met buffel mozzarella en citroen met een partje citroen en breng op smaak met een snuf zout en peper!
    Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

12 reacties

  1. Hey Jadis!! dit lijkt me een makkelijk gerecht om te maken na werk!! Yumss. En je nieuwe website ziet er super fris uit met the touch of yellow hier en daar! Love it! Devina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte