+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Iedereen kent de  ‘droom pannen’  van Le Creuset wel, toch!? Stuk voor stuk allemaal plaatjes om naar te kijken en perfect om mee te koken. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe kleur uit en wij hadden het geluk om de nieuwste variant uit te proberen! De kleur zit tussen blauw en turquoise in en heet Deep Teal. Prachtig! Wij hebben één van onze favoriete wintermaaltijden gemaakt. Stoofvlees met friet en citroenmayonaise is om je vingers bij af te likken! Lekker om de krokante frietjes in de stoof te dippen met wat frisse mayonaise!

Nieuw: Le Creuset collectie Deep Teal

Vanaf jongs af aan ben ik veel in de keuken te vinden. Mijn moeder heeft de (oude) bekende oranje Le Creuset pan en ik herinner mij het lekkere stoofvlees van vroeger nog goed. Deze pannen zijn gemaakt van gietijzer en dit zorgt ervoor dat het eten geleidelijk goed verwarmd wordt. Slow cooking ook wel genoemd (met veel aandacht, tijd en liefde bereidt)! 

Stoofvlees met krokante friet en frisse citroenmayonaise

Bereidingstijd (3,5 uur)

Ingrediënten:

(4 personen)
1/2 kilo Ierse runderlappen (Albert Heijn)
2 eetlepels Whisky (voor extra smaak!)
2 plakken peperkoek/kruidkoek
3 winterpenen of wortels
200 ml runderboullion
3 laurierbladeren
sap & rasp van een 1/2 Biologische citroen  (Albert Heijn of groenteboer)
4 uien (in ringen)
1 kleine knoflookteen (fijngehakt)
50 gram bakboter of roomboter
500 gram oven friet met schil

Snelle citroenmayonaise
1 ei
200 ml zonnebloemolie
sap & rasp van een 1/2 Biologische citroen (Albert Heijn of groenteboer)
peper/zout

Benodigdheden:
braad-stoofpan (Le Creuset)
handrasp (om de citroenschil te raspen)
staafmixer

 Bereidingswijze:

    1. Laat de runderriblappen op kamertemperatuur komen en snij het in kleine stukken van 2 bij 2 centimeter.
      Bestrooi met wat zout en peper en citroensap. Laat 30 gram boter smelten en bak het vlees rondom aan tot dat het bruin is.
    2. Bak de uien, citroenrasp en knoflook even mee. Snijd de de wortel in dunne rondjes en voeg toe. 
    3. Als de ui wat zachter en verkleurd is voeg je daarna de bouillon, de whisky en de laurierbladeren toe. Breek de kruidkoek in kleine stukken en roer het geheel door. Leg de deksel op de pan en zet de braadpan op een kleine pit, op een laag vuurtje. Laat dit zeker 3 uur staan. Tussendoor wel even roeren (anders koekt het aan), ruiken en natuurlijk proeven!

Frietjes

  1. Bereidt nu de frietjes zoals op de verpakking staat en zorg ervoor dat ze super krokant zijn!
  2. Als laatste mix één ei, citroenrasp en wat citroensap totdat het goed gemengd is. Voeg vervolgens langzaam de olie toe en blijf goed mixen tot het een stevig mengsel wordt (geef niet te snel op). Breng op smaak met zout en peper!

    Wil je vervolgens ook voortaan koken met Le Creuset? Neem daarom een kijkje op de website. Vanaf 1 februari is deze kleur Deep Teal ook online verkrijgbaar. Wist je dat Le Crueset levenslange garantie geeft? Nog meer winterse recepten? Kijk dan eens naar het Surinaamse stoofpot recept. 

#spon (Om ons favoriete wintergerecht te maken zijn we een samenwerking aan gegaan met Le Creuset)

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This