Deze koekjes zijn geïnspireerd op de Siciliaanse ‘Dolce Baci’ koekjes, dat de zoete kus betekent. Op dit prachtige eiland groeien de amandelen namelijk. In de Siciliaanse keuken wordt veel met amandelen gekookt en gebakken. Ik ben er gek op en je hebt voor deze matcha amandel koekjes maar een paar ingrediënten nodig! Leuk om te maken met kinderen.
In Sicilie maken ze hun eigen amandelmeel, maar dit duurt gemiddeld 10 uur dus dat raad k je niet aan. Ik heb gebruik gemaakt van biologisch amandelmeel en het was erg lekker. Je mengt het amandelmeel met biologische eieren, biologische citroen en suiker. Even kneden en dan maak je er een mooi bolletje van die je kort door de poedersuiker rolt. Op deze manier krijg je van die prachtige koekjes met dunne strepen erin.
Ben je opzoek naar kwalitatieve matcha (gedroogde jonge thee) poeder? Neem dan eens een kijkje bij Enso Matcha, ze zitten in Engeland. Een bedrijf dat met veel trots de allerbeste én lekkerste matcha verkoopt. Ga je ook met de matcha koekjes aan de slag? Laat het dan in een review/reactie hieronder weten.
Het maken van je eigen baksel is zo veel leuker én vaak lekkerder. Ben je op zoek naar nog meer matcha recepten zoals deze Matcha koekjes? Kijk dan eens op deze pagina’s:
#samenwerking met Enso Matcha
Eén reactie
Oh jee ik kocht die koekjes vroeger zoveel in de winkel en nu kan ik ze zelf maken aan de hand van jouw recept. Echter zal ik even moeten wachten tot na onze verhuis en we dus een nieuwe oven hebben. Onze huidige oven is gewoonweg een ramp. Volg je instructies volgens een recept dat ziet alles er snel zwart uit lol.