Matcha amandel koekjes met citroen

Matcha amandel koekjes met citroen

Deze koekjes zijn geïnspireerd op de Siciliaanse ‘Dolce Baci’ koekjes, dat de zoete kus betekent. Op dit prachtige eiland groeien de amandelen namelijk. In de Siciliaanse keuken wordt veel met amandelen gekookt en gebakken. Ik ben er gek op en je hebt voor deze matcha amandel koekjes maar een paar ingrediënten nodig! Leuk om te maken met kinderen.

Matcha amandel koekjes

In Sicilie maken ze hun eigen amandelmeel, maar dit duurt gemiddeld 10 uur dus dat raad k je niet aan. Ik heb gebruik gemaakt van biologisch amandelmeel en het was erg lekker. Je mengt het amandelmeel met biologische eieren, biologische citroen en suiker. Even kneden en dan maak je er een mooi bolletje van die je kort door de poedersuiker rolt. Op deze manier krijg je van die prachtige koekjes met dunne strepen erin. 

MATCHA

Ben je opzoek naar kwalitatieve matcha (gedroogde jonge thee) poeder? Neem dan eens een kijkje bij Enso Matcha, ze zitten in Engeland. Een bedrijf dat met veel trots de allerbeste én lekkerste matcha verkoopt. Ga je ook met de matcha koekjes aan de slag? Laat het dan in een review/reactie hieronder weten.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
amandel matcha koekjes met citroen

Matcha amandel koekjes met citroen

Gang bakken
Keuken Italiaans - Siciliaans, Japans
Trefwoord amandel, Bakken, bakrecepten met citroen, matcha recepten, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • bakpapier
  • Handrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 400 g amandelmeel
  • 1,5 el matcha poeder
  • 50 g witte amandelen zonder vliesje
  • *extra gepelde witte amandelen voor garnering
  • 200 g wiite basterd suiker
  • schil van 1 citroen
  • 3 eiwitten
  • 1 tl honing
  • 4 el poedersuiker
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180-185 graden hete lucht
  • Doe de amandelen in een vijzel en maak ze klein, iets groter dan het amandelmeel voor een lekkere bite. Doe dan in een bak eiwitten, amandelmeel, amandelen fijn, matcha poeder, citroenzeste van 1 citroen, witte suiker en honing.
  • Meng het geheel met de hand of met een keukenmachine totdat alles goed gemengd is. Pak de bakplaat of rooster uit de oven en leg hier een bakpapiertje op.
  • Strooi er wat poedersuiker op en pak met de hand ongeveer 20 gram en maak er een bolletje van en druk het dan een beetje plat. Haal ze door het poedersuiker heen en leg ze naast elkaar op het bakpapier.
  • Tip: zet het rooster met bakpapier en de matcha amandel koekkjes laag in de oven, zodat ze minimaal verkleuren.
  • Bak ze in ongegeer 12-14 minuten af, ze worden aan de buitenkant iets krokant en aan de binnekant blijven ze chewy.

MATCHA RECEPTEN MET CITROEN

Het maken van je eigen baksel is zo veel leuker én vaak lekkerder. Ben je op zoek naar nog meer matcha recepten zoals deze Matcha koekjes? Kijk dan eens op deze pagina’s:

matcha cupcakes vegan recept met citroen

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Oh jee ik kocht die koekjes vroeger zoveel in de winkel en nu kan ik ze zelf maken aan de hand van jouw recept. Echter zal ik even moeten wachten tot na onze verhuis en we dus een nieuwe oven hebben. Onze huidige oven is gewoonweg een ramp. Volg je instructies volgens een recept dat ziet alles er snel zwart uit lol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek