Vegan matcha fudge met kokos & citroen

Vegan matcha fudge met kokos & citroen

Ik vind het steeds leuker om te experimenteren met vegan recepten. Vooral in combinatie met zoete recepten en frisse biologische citroen. Onlangs heb ik een vegan cupcake met matcha gemaakt en die was ook echt súper lekker en leuk om te maken.  Het is de kunst om een net zo lekker ‘bak’ recept te ontwikkelen, zonder dat je dierlijke producten mist. Ik ben namelijk echt gek op roomboter, eieren en room. In vegan recepten wordt veel kokos en avocado gebruikt,  maar dat is ook heel logisch. Omdat het qua structuur en vetgehalte te vergelijken valt met koemelk en kaas. Voor dit matcha fugde recept heb ik meerdere varianten van kokos gebruikt. Denk aan verharde kokosolie, kokosmelk (de créme ervan) én kokos bloesem suiker. Ondankt dat het grotendeels uit kokosproducten bestaat doet de smaak en kleur je meteen denken aan matcha. Zie hieronder het ‘easy peasy’ Vegan matcha fudge met kokos & citroen recept!

 

Vegan Matcha fudge 

Ben je opzoek naar kwalitatieve matcha poeder? Neem dan eens een kijkje bij Enso Matcha uit Engeland. Een bedrijf dat met veel trots de allerbeste en lekkerste matcha verkoopt. In dit Vegan Matcha fudge recept heb ik maar een paar ingrediënten gebruikt en meer heb je ook niet nodig. 

 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
vegan matcha fudge kokos citroen

Vegan matcha fudge met citroen

Gang Snacks & Hapjes, zoet
Keuken Aziatische keuken, Japans
Trefwoord bak recepten, bakrecepten met citroen, matcha recepten, vegan recepten, Vegetarische & vegan
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
4 uur
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • bakpapier
  • Handrasp
  • schaal of bakje van ongeveer 6 bij 8 cm
  • bakpapier (optioneel)
INGREDIËNTEN
  • 3 tl Enso Matcha poeder
  • 250 ml harde kokosolie
  • 75 ml kokosmelk créme zonder het kokoswater!
  • ½ bio citroen
  • ½ vanille boon of 1 tl vanille extract
  • 70 g kokosbloesem suiker of 100 ml maple siroop
BEREIDING
  • Pak een pan met een dikke bodem en doe hier de harde kokosolie in en laat het smelten.
  • Doe hier de verharde kokos créme (dus zonder de kokosmelk/water), matcha poeder (gezeefd), zeste van een ½ citroen bij. Roer even en doe ook de vanille, kokosbloesem suiker erbij en verwarm het geheel nog even en blijf roeren.
  • Pak een bakje en leg hier bak papier in (als je zeker wil weten het eruit te kunnen halen). Schenk de nog vloeibare matcha fudge in en laat buiten de koelkast binnen een paar uur opstijven.
  • Als het eenmaal wat harder is geworden kan je het in gelijke blokken snijden en bijvoorbeeld bij een lekkere kop Matcha thee of cappuccino serveren.

Matcha recepten met citroen

Het maken van je eigen baksel is zo veel leuker én vaak lekkerder. Ben je op zoek naar nog meer matcha recepten zoals deze Vegan matcha fudge? Kijk dan eens op deze pagina’s:

#samenwerking met Enso Matcha

matcha cupcakes vegan recept met citroen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept