Ik vind het steeds leuker om te experimenteren met vegan recepten. Vooral in combinatie met zoete recepten en frisse biologische citroen. Onlangs heb ik een vegan cupcake met matcha gemaakt en die was ook echt súper lekker en leuk om te maken. Het is de kunst om een net zo lekker ‘bak’ recept te ontwikkelen, zonder dat je dierlijke producten mist. Ik ben namelijk echt gek op roomboter, eieren en room. In vegan recepten wordt veel kokos en avocado gebruikt, maar dat is ook heel logisch. Omdat het qua structuur en vetgehalte te vergelijken valt met koemelk en kaas. Voor dit matcha fugde recept heb ik meerdere varianten van kokos gebruikt. Denk aan verharde kokosolie, kokosmelk (de créme ervan) én kokos bloesem suiker. Ondankt dat het grotendeels uit kokosproducten bestaat doet de smaak en kleur je meteen denken aan matcha. Zie hieronder het ‘easy peasy’ Vegan matcha fudge met kokos & citroen recept!
Ben je opzoek naar kwalitatieve matcha poeder? Neem dan eens een kijkje bij Enso Matcha uit Engeland. Een bedrijf dat met veel trots de allerbeste en lekkerste matcha verkoopt. In dit Vegan Matcha fudge recept heb ik maar een paar ingrediënten gebruikt en meer heb je ook niet nodig.
Het maken van je eigen baksel is zo veel leuker én vaak lekkerder. Ben je op zoek naar nog meer matcha recepten zoals deze Vegan matcha fudge? Kijk dan eens op deze pagina’s:
#samenwerking met Enso Matcha
Eén reactie
Mooi die intense kleur, benieuwd hoe de smaak en structuur is