Gedurende de dag drink ik voornamelijk water met verse citroen, soms wissel ik af met een haver cappuccino of een groene/kruiden thee. Maar als ik ook maar ergens ‘kombucha’ tegenkom dan is mijn keuze snel gemaakt. Dit is een gefermenteerde thee drank, dat erg verfrissend, lekker én zelfs super gezond is. Het leuke aan dit drankje is dat je het ook gemakkelijk zelf kan maken. Je moet er alleen even voor naar de winkel en hebt wat geduld nodig! Zie hieronder het kombucha met biologische citroen recept, geïnspireerd door de “Bio Lekker voor je” campagne!
Het leuke (en makkelijke) aan kombucha maken is dat als je eenmaal begint, je voor altijd zelf je eigen kombucha kan maken (de kombuchazwam vermenigvuldigd namelijk elke keer). De ingrediëntenlijst krijg je per mail wanneer je je aanmeldt, en kan je o.a. bij de biologische supermarkt halen/bestellen! Mocht je het leuk vinden om een echt van profs te leren hoe je dit veelzijdige drankje kan maken. Meld je dan snel nog gratis aan voor deze workshop.
Laat je in een reactie hieronder weten als je, je hebt aangemeld? Link vind je ook in de bio. Mocht je deze dag niet kunnen, geen probleem je kan de workshop ook terugkijken (let op: meld je alsnog aan, want alleen deelnemers kunnen terugkijken)!
Het is superleuk om je eigen drankjes, likeurtjes en cocktails te maken. Vind jij na het maken van deze kombucha het leuk om nog een ander drankje met citroen te maken?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
– biologische citroen limonade
– Biologische limoncello
– cranberry cocktail met limoncello
Eén reactie
Leuk wij gaan hier ook mee beginnen