Koken en bakken in een airfryer

Koken en bakken in een airfryer

Als ik een favoriete winkel zou aanwijzen is dat toch echt De Bijenkorf. Naast dat ze mijn kookboek daar verkopen. Wat ik natuurlijk súper gaaf vind. Hebben ze ook nog een hele kookafdeling waar ik uren kan rond snuffelen. Zo kook ik tegenwoordig steeds vaker in een airfyer en slowcooker. Je leest er hieronder meer over! Sommige recepten uit mijn kookboek en website, zoals deze overheerlijke cupcakes kan je dus ook hierin maken! 

Investeren in een airfryer, doen of niet?

Tegenwoordig zie je ze steeds meer: airfryers. Hoewel het met name een tijd terug een echte hype werd, is het ook nu nog steeds iets wat veel mensen graag gebruiken en ook schaffen vele mensen ze nog massaal aan. Niet gek, want ze zijn echt enorm handig en je kan er van alles mee doen. Het is echt een verrijking van je keuken. Ze zijn vaak echter wel aan de prijzige kant. Is het het waard om te investeren in een airfryer?

Gezonde maaltijden

Eén van de grote voordelen van een airfryer is toch dat je er van alles in klaar kunt maken, zonder hier vet of olie bij te gebruiken. Dat is ideaal. Waar je eerst weinig dingen frituurde omdat hier veel vet bij kwam kijken, hoef je hier nu niet meer bang voor te zijn. Als je een beetje wil letten op hoe je eet, is dit dus zeker een aanrader. Je hebt toch nog dat knapperige van een frituur, maar dan zonder vet. Het is zo makkelijk om even iets in de airfryer te doen en het er later weer uit te halen, lekker en gezond. Ook een voordeel is dat je geen last meer hebt van een vettige frituurpan of luchtjes die in huis blijven hangen. Je kent die geur vast wel, en weet dan ook dat die niet makkelijk weer weggaat. Met een airfryer heb je hier dus nooit meer last van!

 

Lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta & maanzaad kan je maken in een airfryer
Lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta & maanzaad

Diversiteit in airfryers

Naast dat je dingen die je normaal kan frituren in de airfryer kunt doen, zijn er een hoop andere soort etenswaren die je klaar kunt maken in de airfryer. Wat dacht je bijvoorbeeld van broodjes die je normaal in de oven opwarmt? Of groentes? Zelfs dingen als gebak zijn mogelijk, zoals cupcakes of pannenkoeken. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan in de airfryer.  

Oneindig veel mogelijkheden

Eigenlijk kun je de airfryer dus zien als meer dan alleen een luchtfriteuse. Waar het bijvoorbeeld met slowcookers zo is dat het echt bestemd is voor bepaalde gerechten, is een airfryer écht voor van alles en nog wat. Wil je even snel wat opwarmen? Gebruik de airfryer. Wil je groenten klaarmaken, maar heb je niet veel zin om er steeds bij te blijven staan? Stop het in de airfryer! De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Uitgebreid koken

Een ander voordeel van de airfryer is dat uitgebreid koken ineens een stuk makkelijker is. Er is letterlijk meer ruimte op het fornuis voor bijvoorbeeld steelpannen of koekenpannen zoals van Le Creuset. Het maken van een romige saus, een portie jus of een warme salade is hierdoor een stuk minder stressvol. Je hebt genoeg handen vrij! Ook het overzicht is hierdoor gemakkelijker te behouden, omdat je het gerecht in de airfryer nauwelijks in de gaten hoeft te houden.  

Citroen rissotto met venkel

Recepten met citroen

Ben je opzoek naar zoete of hartige recepten die je met bijvoorbeeld een airfryer, slowcooker en/of steelpan kan maken? 

Kijk dan eens hieronder, wie weet zit er wat lekkers voor je bij! 

Lekker met een frisse twist van biologische citroen.

#samenwerking met De Bijenkorf

citroen jadis

Eén reactie

  1. Ik ben fan van de airfryer. Vroeger had ik zoals de meesten de traditionele frituurpan. Iets wat ik eigenlijk niet veel gebruikte. Hij stond dus meer in de kast dan iets anders. Telkens ik deze toch even wou gebruiken zag ik het niet zitten om iets klaar te maken in olie dat al zo lang stond. Met als gevolg dat ik telkens alles poetste en nieuwe olie gebruikte. Wat en werk. En steeds het gevoel dat ik hem niet proper kreeg zoals ik het zou willen. En dan kwam de airfryer uit. Wat een verschil. Geen gedoe meer met de olie en je reinigt de airfryer perfect in de vaatwas. De frituurpan heb ik snel weggedaan. Het is wel belangrijk om het grootste formaat te kopen, ongeacht met hoeveel je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *