Krokante kip met zoete aardappelmeel

Krokante kip met zoete aardappelmeel

OH MY GOD, FINGERLICKING GOOD!

Zoete aardappelmeel? Ja! Echt de beste manier om je kip mega krokant te krijgen. Dit idee heb ik opgedaan tijdens mijn bezoek in Amerika (Florida) bij mijn vriend. We waren in een schattig stadje genaamd Wintergarden en daar bestelde ik Popcorn Chicken. Oh my! Wat waren deze kipstukjes krokant, lekker en mooi oranje van kleur. Natuurlijk vroeg ik zo nieuwsgierig als ik altijd ben, hoe ze het zó crispy kregen!? Zoete aardappelmeel/bataatmeel. Dit product kan je op meerdere plekken kopen en brengt je krokante kip naar een ‘next level’.

Ga jij het ook maken?
Laat je me weten als je dit krokante kip recept gemaakt hebt?
Vind ik super leuk!

Meer kip recepten? Maak dan eens kip kerrie met zuur! Of klik hier voor meer kip recepten.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Krokante kip met zoete aardappelmeel

Krokante kip met zoete aardappelmeel

Gang Snacks & Hapjes
Trefwoord citroen recepten, kip recepten, krokante kip, zoete aardappel
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp (voor de limoen)
  • Frituur of Airfryer (de aArfryer wel op eigen risico haha)
INGREDIËNTEN
  • 800 gram/1 kg kipfilet of kippendijvlees van de Poelier veel sappiger
  • +/- 100 gram Zoete aardappelmeel/bataatmeel verkrijgbaar bij o.a. Holland & Barrett en natuurwinkels
  • +/- 200 gram Paneermeel
  • 2 eieren
  • Verse basilicum
  • 1 limoen het liefst biologisch Serveertip: Pittige saus zoals op de foto (Habenero, Chipotlesaus of Srirachasaus
BEREIDING
  • *Zet de frituurpan alvast aan
  • Snijd als eerste de kip in 3 lange repen per kipfilet. Zorg ervoor dat je de kip schoonmaakt en eventueel indien aanwezig vet, bloed en/of spiertjes verwijderd.
  • Meng het ei met de fijngehakte verse basilicum, rasp van 1 limoen en breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel en houd apart.
  • Haal als eerste de kip stukken licht door zoete aardappelbloem. Vervolgens haal je de kip door het eimengsel.
  • Meng nu de paneermeel met een grote eetlepel zoete aardappelmeel, meng even en haal als laatste de kip stukken een voor een door het paneermeel en zorg dat het geheel bedekt is en niet een te dikke laag krijgt.
  • Als de frituurpan heet genoeg is, zorg je ervoor dat je per keer en paar kip stukken afbakt. Kijk naar de kip stukken hoe groot ze zijn en vergeet niet naar de garing te kijken.
    Serveer met verse limoen en een saus naar keuze!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

8 reacties

  1. Het lijkt qua uiterlijk een beetje op kibbeling zeg. Het lijkt me lekker. Van jouw recepten krijg ik altijd het water in mijn mond!

Reacties zijn gesloten.