Knolselderij soep met mais, citroen & gerookt zout

Knolselderij soep met mais, citroen & gerookt zout

Het is hartje winter en de knollen zijn in het seizoen. Deze knolselderij soep met mais, citroen & gerookt zout komt uit het The Lemon Kitchen kookboek. Een makkelijk en erg gezond recept, waarbij de smaken verrassend zijn. De reden dat ik dit recept ook op mijn website deel is dat Ekoplaza een nieuw concept met groenten ene fruit gelanceerd heeft. Met de Vitatas is krijg je een mogelijkheid om biologische groenten en fruit uit het seizoen wekelijks of maandelijks in huis te krijgen. Je hebt ook een mogelijkheid de tas af te halen bij een Ekoplaza bij jou in de buurt. Ik mag een paar van deze tassen weg geven, waardoor je de ingrediënten in huis hebt om deze knolselderij soep recept te maken, mét recept (mocht je mijn kookboek nog niet in huis hebt). 

Knolselderij soep

Dat ik gek ben op deze knol is je wellicht al eens opgevallen. Er staan namelijk al meerdere recepten op de website met deze superlekker en gezonde groente. Knolselderij vind ik het lekkerste als je het even roostert in de oven. De suikers in deze knol karameliseren, waardoor je een diepe en heerlijke smaak krijgt. De combinatie met geroosterde mais, citroen en gerookt zout is hemels! Bekijk hieronder het recept. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
knolselderij soep met mais, citroen en gerookt zout

Knolselderij soep met mais, citroen & gerookt zout

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen gerechten, citroen recepten, gezonde recepten, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, knolselderij, makkelijke soep, soep gerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • soepp pan (gietijzeren pan)
  • oven + ovenschaal of bakpapier
INGREDIËNTEN
  • 1 knolselderij in de groente en de groente & fruit Vitatas
  • 1 2 maiskolven 150 g blik of 2 maiskolven
  • 1 biologische citroen: sap en zeste in de groente en de groente & fruit Vitatas
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ½ tl gerookt zeezout
  • scheut olijfolie
  • beetje tuinkers of bieslook optioneel
  • teper en zout naar smaak
BEREIDING
  • Snijd eerst de buitenkant van de knolselderij af en vervolgens in blokjes van circa 2 bij 2 cm.
  • Rooster de knolselderij circa 10 minuten met wat olijfolie, een snufje zout en citroenrasp in een pan met antiaanbaklaag. Pak een soepketel, voeg een scheutje olijfolie toe en de geroosterde knolselderij.
  • Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook. Laat dit circa 30 minuten doorkoken op laag vuur. Pureer de soep redelijk glad met een staafmixer.
  • Voeg toe het sap van een halve citroen en de helft van de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog even staan op laag vuur.
  • Kook de maiskolven circa 15 minuten. Giet af en laat even uitdampen. Rooster de maiskolven vervolgens in een grillpan. Haal vervolgens de mais van de kolven af.
  • Serveer de soep, garneer met mais, een snufje gerookt zeezout, een beetje citroenrasp en eventueel een beetje tuinkers of bieslook.

Recepten met biologische citroen

Het maken van de lekkerste soep recepten vind ik een dankbare taak. Waarbij het eigenlijk een must is om je groenten even te grillen/roosteren in de oven. In elke groenten zit een bepaalde hoeveelheid suiker. 

Door de verhitting karameliseren deze suikers en wordt elke groenten net nog iets lekkerder.  

knolselderij recepten

Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze knolselderij soep met citroen? Maak dan bijvoorbeeld eens: 

 

Volg The lemon Kitchen

Heb je dit of een ander recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een review of reactie achterlaat. 

Alvast bedankt! Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

knolselderij soep met mais, citroen en gerookt zout

21 reacties

  1. Jihaaaaaa wat gaaf! Deze Rotterdamse student mét bijbaantje op de Kinder IC kan wel wat verantwoorde én lekkere voeding gebruiken. Wat een tof recept met verrassende smaken: heel erg veel zin om te gaan kokkerellen en op te warmen met deze kop soep. Tof om inspiratie op te doen en telkens opnieuw te kiezen voor seizoensproducten: lekker én duurzaam. Kom maar op met die vitamientjes!

  2. 🍋🍐😋 whoop whoop 😋🍐🍋wat een geweldige actie ik doe heel erg graag mee. Ben zeer benieuwd naar de smaak combinatie van dit recept lijkt me erg lekker 😋👌

  3. 4 sterren
    Leuk recept! De mais voor erop (qua kleur) maar ik weet niet of ik het erdoor zou doen. Ik ben ook dol op knolselderij dus ik ga dit recept zeker eens proberen. 🍋🍋🍋🍋

  4. 5 sterren
    Wat een leuk recept. Zelf zou ik de maïs weglaten maar dat maakt het niet minder aantrekkelijk. Knolselderij is zo’n mooi product! En citroen…. Dat past bij palraktisch alles. Superleuk die winactie!
    Bedankt

  5. 5 sterren
    Ik ben een echte soep liefhebber en ik vind het leuk, maar vooral heerlijk om eens een andere soep te maken. Een prachtige uitdaging voor mij!

  6. 5 sterren
    Wat een heerlijke gezonde recepten.
    Ik ben dol op alle recepten waar citroenen in verwerkt zijn.
    O ja, ik ben ook een echte Limoncello fan, heerlijk!

  7. Citroen geeft een verrassende smaak aan gerechten! Ik ben erg benieuwd hoe de knolselderij soep met maïs en citroen smaakt en wil het recept zeker uitproberen! Leuk actie met een gezonde Vitatas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte