VEGA STEAKS
Knolselderij valt eigenlijk ook onder de ‘vergeten’ groente. Een tijd geleden heb ik in Nijmegen bij de Meesterproef zachtgegaarde knolselderij op en er ging een wereld voor mij open. Het heeft iets hartigs en iets zoets, maar ook qua structuur iets heel vernieuwend. Afgelopen week liep ik in de supermarkt en dacht ik, ik ga er gewoon mee aan de slag en kijken hoe de knolselderij na een lange tijd garen wordt. Op de foto zie je de knolselderij steaks met citroen, wat zijn ze lekker! Het duurt even om deze groente zo te krijgen maar dat is het helemaal waard! Op mijn website deel ik graag vegetarische recepten/gerechten en wil ik jullie inspireren dat het ook echt super lekker kan zijn, zolang je maar de juiste kruiden, garing en smaak toevoegt!
Een groentesoort wat het gehele jaar verkrijgbaar is maar vooral in de winter gegeten wordt, super lekker en gezond is. Het is een variant is van selderij die dus net boven de grond een knol vormt. Zo moeten de knollen voor industriële verwerking een stuk groter zijn dan voor de consumenten. Als je de lichtgroene schil eraf haalt zie je mooi stralend wit vruchtvlees. Wist je dat de knolselderij maar weinig calorieën bevat?
Eetsmakelijk!
4 reacties
Ik vind het wel heel erg lekker eruit zien
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit knolselderij op heb, maar volgens mij is dit zeker een aanrader om een keer te proberen. Leuk dat je ook uit legt wat knolselderij is. Is er een groente waarmee de smaak te vergelijken is ?