+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

VEGA STEAKS
Knolselderij valt eigenlijk ook onder de ‘vergeten’ groente. Een tijd geleden heb ik in Nijmegen bij de Meesterproef zachtgegaarde knolselderij op en er ging een wereld voor mij open. Het heeft iets hartigs en iets zoets, maar ook qua structuur iets heel vernieuwend. Afgelopen week liep ik in de supermarkt en dacht ik, ik ga er gewoon mee aan de slag en kijken hoe de knolselderij na een lange tijd garen wordt. Op de foto zie je de knolselderij steaks met citroen, wat zijn ze lekker! Het duurt even om de knolselderij zo te krijgen maar dat is het helemaal waard! Op mijn website deel ik graag vegetarische recepten/gerechten en wil ik jullie inspireren dat het ook echt super lekker kan zijn, zolang je maar de juiste kruiden, garing en smaak toevoegt!

Knolselderij, wat is dat?

Een groentesoort wat het gehele jaar verkrijgbaar is maar vooral in de winter gegeten wordt, super lekker en gezond is. Het is een variant is van selderij die dus net boven de grond een knol vormt. Zo moeten de knollen voor industriële verwerking een stuk groter zijn dan voor de consumenten. Als je de lichtgroene schil eraf haalt zie je mooi stralend wit vruchtvlees. Wist je dat de knolselderij maar weinig calorieën bevat?

knolselderij steaks met citroen www.thelemonkitchen.nl

knolselderij steaks met citroen www.thelemonkitchen.nl

Knolselderij steaks met citroen

Bereidingstijd: +/- 1,5 uur | 2 à 3 personen

Ingrediënten

 • 1 knolselderij (klein of middelmaat)
 • 1 biologische citroen
 • 3 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)
 • 30 gram roomboter (kan ook weg gelaten worden)

Benodigdheden

 • kookpannetje
 • oven
 • ovenschaal

Bereidingswijze

 1. Als eerste is het belangrijk om de knol aan de onderkant recht af te snijden zodat hij recht blijft staan. Vervolgens ga je met een dunschiller de schil eraf halen (ik heb alleen het topje er op gelaten, voor een mooie herkenning van deze bijzondere groentesoort)
 2. Pak een kookpannetje en zet water even op en breng aan de kook. Voeg wat zout toe zodat de garing sneller gaat en de knolselderij nog meer op smaak komt. Kook de knolselderij 10 minuutjes en haal hem er uit. Laat even uitdampen en verwarm de oven voor op 150 graden.
 3. Pak een ovenschaal en smeer de knolselderij in met extra vergine olijfolie, redelijk wat zout, rasp van een halve citroen en zet voor een uur in de oven. Kijk na een uur even naar de knolselderij en smeer hem nu in met een beetje roomboter (of nog wat olijfolie).
 4. Zet voor ongeveer nog 30 minuten terug (dit hangt af van de grootte van de knolselderij). Als hij mooi goudbruin is geworden kan je he eruit halen en snijd er dikke plakken van en serveer als een soort steak.

Eetsmakelijk! Wil je meer inspiratie? Maak dan eens geroosterde bloemkool uit de oven!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Knolselderij steaks met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This