+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een tijd geleden heb ik dit recept ontwikkelt voor Visculinair magazine & visrecepten.nl. Een inspirerende magazine en website waar je alles over vis kan lezen en zien. Een walhalla voor een visliefhebber zoals ik! Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree is een vrij eenvoudig recept waarvoor je maar 30 minuten in de keuken hoeft te staan!

Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree 'The Lemon Kitchen

Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree

Bereidingstijd:         30 minuten
Aantal:                      4 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • biologische citroen
  • 4 rode mulfilets
  • ongeveer 140 gram gezouten roomboter
  • limoen
  • groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels halfvolle melk of sojamelk
  • Witte peper
  • Cress of tuinkers

Benodigdheden

  • Handrasp en/of zesteur
  • Steelpan
  • Stamper
  • Kookpan

Bereidingswijze Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree

  1. Schil als eerste de knolselderij en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Zet een steelpan met water op hoog vuur, voeg een bouillonblokje en de knolselderij toe en kook ze beetgaar in 8 minuten.
  2. Bestrooi vervolgens de rode mul aan beiden kanten met een snufje zout en witte peper. Zet een steelpan op middelhoog vuur en voeg hier de gezouten roomboter aan toe en laat langzaam smelten. Voeg nu zest van 1 limoen en 1 eetlepel citroensap & limoensap toe. Roer het even.  
  3. Als de boter gesmolten is leg je de rode mulfilets hierin en laat het langzaam garen binnen +/- 10 minuten. Gebruik een lepel om de gesmolten citrusboter over de filets te schenken. Dit kan je een aantal keer doen om een mooie garing te krijgen.
  4. Giet nu de knolselderij af en laat ze even uitdampen, voeg de melk toe en een eetlepel extra vergine olijfolie. Gebruik een stamper om er een puree van te maken. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en wat citroenzest.
  5. Schep als eerste de knolselderijpuree op een bord en leg hier vervolgens de rode mul op, verdeel de citrus boter over het gerecht en versier met verse cress. Serveer er als laatste een schijfje citroen en/of limoen bij.

Smakelijk!

Meer vis inspiratie? Maak dan eens Rode mul met doperwten risotto. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This