Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree

Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree

Een tijd geleden heb ik dit recept ontwikkelt voor Visculinair magazine & visrecepten.nl. Een inspirerende magazine en website waar je alles over vis kan lezen en zien. Een walhalla voor een visliefhebber zoals ik! Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree is een vrij eenvoudig recept waarvoor je maar 30 minuten in de keuken hoeft te staan!


Rode mul gegaard

Dit is een bijzonder lekker stukje vis! Glanzend rood-paars van kleur en super smakelijk. Wist je dat je rode mul op heel veel manieren kan bereiden? Zo is het lekker om te bakken, grillen, om in in de oven te zetten maar ook op de BBQ!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree

Rode mul gegaard in citrusboter met knolselderijpuree

Totale tijd 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp en/of zesteur
  • steelpan
  • Stamper
  • kookpan
INGREDIËNTEN
  • 1 knolselderij
  • biologische citroen
  • 4 rode mulfilets
  • 140 gram gezouten roomboter
  • 1 limoen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels halfvolle melk of sojamelk
  • Witte peper
BEREIDING
  • Schil als eerste de knolselderij en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Zet een steelpan met water op hoog vuur, voeg een bouillonblokje en de knolselderij toe en kook ze beetgaar in 8 minuten.
  • Bestrooi vervolgens de rode mul aan beiden kanten met een snufje zout en witte peper. Zet een steelpan op middelhoog vuur en voeg hier de gezouten roomboter aan toe en laat langzaam smelten. Voeg nu zest van 1 limoen en 1 eetlepel citroensap & limoensap toe. Roer het even.
  • Als de boter gesmolten is leg je de rode mulfilets hierin en laat het langzaam garen binnen +/- 10 minuten. Gebruik een lepel om de gesmolten citrusboter over de filets te schenken. Dit kan je een aantal keer doen om een mooie garing te krijgen.
  • Giet nu de knolselderij af en laat ze even uitdampen, voeg de melk toe en een eetlepel extra vergine olijfolie. Gebruik een stamper om er een puree van te maken. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en wat citroenzest.
  • Schep als eerste de knolselderijpuree op een bord en leg hier vervolgens de rode mul op, verdeel de citrus boter over het gerecht en versier met verse cress. Serveer er als laatste een schijfje citroen en/of limoen bij.Smakelijk!

Vis recepten

Ben jij net zoals ik heemaal weg van alle vis soorten die er zijn? Wist je dat het gezond is om meerdere keren per week vis te eten en minimaal eens per week vette vis zoals zalm. Ook wel vetten voor de hersenen genoemd. En natuurijk past de biologische citroen goed bij welke vis dan ook.


Ben je nou opzoek naar nog meer vis inspiratie?
Maak dan eens Rode mul met doperwten risotto of zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg.


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte