HEMELSE CITROEN BOTERSAUS
Waar je mij nachts voor wakker mag maken? Een perfect gegaarde vis/kabeljauw met citroen botersaus. Ik ben daar heel eerlijk in de citroen botersaus is echt om je bord af te likken (met je vinger natuurlijk..). Ik zie dit gerecht meer als een voorgerecht waar je wat brood bij serveert zodat de saus he-le-maal op gaat. Kabeljauw met citroen botersaus en komkommer is een heerlijk voorgerecht of licht hoofdgerecht wat goed samen gaat met het zout/ziltige van de de zeekraal. Dit recept heb ik met het biologische Herbamare Kruidenzout op smaak gebracht.
Kabeljauw
Een van mijn favoriete witvissen, het is stevig heeft veel smaak en is te herkennen uit veel andere vissoorten. De kabeljauw is een vissoort uit de kabeljauwen familie, ook wel de kabeljauw achtigen genoemd. Die veel voorkomt in de Atlantische Oceaan. Deze soort komt ook voor in onze eigen Noordzee en is voor de economie ook een belangrijke soort. Zo wel door bijvoorbeeld beroep vissers als door sport vissers wordt er veel op kabeljauw gevist.
Serveertip:
Lekker met wat geroosterd brood of bijvoorbeeld gebakken aardappels.
13 reacties
Verrukkelijk!
Super lekker recept!
Ziet er weer heelijk uit! 🙂
Wat een heerlijk recept!
Ziet er echt heerlijk uit!
klinkt echt lekker. ook voor de kinderen. gaan we een keer maken
Hoi Ingrid, wat leuk om te horen! Als je het gerecht gemaakt hebt zou k het leuk vinden als je een foto doorstuurt, kan ik het delen op Instagram 🙂
Dit klinkt echt heerlijk! Ik hou van koken dus ik ga dit recept zeker opslaan.
Maandag-Vis-dag, ga het gelijk proberen!
Hoi Anne, wat leuk om te horen dat je met het gerecht aan de slag gaat! Zou je heen foto willen doorsturen dan kan ik het delen op Instagram :-)?
Het is zo jammer en zonde dat ik nou niet zo’n geweldig kok ben. Maar de combinatie van kabeljauw met citroen lijkt me zo lekker en verfrissend. Moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk al veel te lang geen vis heb gegeten.
Dat ziet er erg lekker uit!