Zeekraal pesto met citroen

Zeekraal pesto met citroen

Zeekraal vind ik zo een lekker en bijzonder product. Het is ziltig en geeft een frisse maar ook licht-zoute twist aan eten. Het past bij van alles, van vis tot vegetarische gerechten. Zo had ik onlangs nog wat zeekraal liggen en toen dacht ik, wat kan ik hier nou nog meer mee maken!? Vaak ontstaan recepten bij mij uit het niks, ze poppen als het waren in mn gedachte op. Vaak als ik zin in eten heb (wat bijna altijd is). Geloof het of niet maar af en toe zelfs in mijn dromen, haha! Wist je dat zeekraal ook super gezond is? Zeekraal pesto met citroen is een simpel recept, wat binnen 10 minuten op tafel staat. Lekker bij jeĀ crostini, door je pasta, op je boterham met kaas of in plaats van normale pesto!

Zeekraal pesto

Een intens groen en lekker recept als je van pesto houdt. Zeekraal pesto met citroen maak je binnen een paar minuten en is mega lekker. Het is te vergelijken met normale Italiaanse pesto, maar dan met ziltige zeekraal. Gezond, verrassend en heerlijk.

Ben je net als ik ook zo gek op zeekraal?
Maak dan eensĀ zalmsalade met zeekraalĀ of kabeljauw met citroen en zeekraal.

Ā 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op

Facebook , Instagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Zeekraal pesto met citroen

Zeekraal pesto met frisse citroen

Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, sausjes & dressings, Vegetarische & vegan
Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • staafmixer
  • Handrasp
  • Instructions
INGREDIƋNTEN
  • 50 gram zeekraal
  • zest (rasp van een halve biologische citroen)
  • 5 gram basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 klein knoflook teentje
  • 25 gram olijfolie
BEREIDING
  • Pak een ruim en hoog bakje om alle ingrediĆ«nten in te doen, meng als eerste even de zeekraal met de basilicum, citroenzest en parmezaanse kaas.
  • Voeg vervolgens de olijfolie in scheuten toe en blijf goed mixen. Zo ontstaat er een prachtig intens groene zeekraal pesto met citroen. Voeg als laatste nog een paar druppels citroensap toe.
  • Bij dit recept is het wel belangrijk om even goed te proeven. Ider heeft een andere smaak en daarom kan je zelf het recept op smaak brengen met zout en peper, maar let op: door het gebruik van citroenzest (rasp) ben je als het ware al de smaak aan het versterken dus je heb vrijwel geen zout nodig.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte