+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een verrassende combinatie! Ik ben gek op smaakexplosies en eet het liefst iets pittigs, met iets romigs in combinatie met iets fris. Dit is zo’n simpel recept wat heel spontaan is ontstaan en echt heerlijk was. Ik ben namelijk gek op de chipotle saus die gemaakt wordt van jalapeño’s. Dit zijn licht pittige en stevige pepertjes die vooral in Mexico gegeten worden. De combinatie met het romige van de burrata en het frisse van de citroen is echt een aanrader! Jalapeño’s salade met burrata en citroen is een licht pittig gerechtje wat lekker is met geroosterd brood en geheel vegetarisch. 

I like it spicy and simple

Soms heb je van die dagen dat je nog van alles in de koelkast hebt staan en dat je ineens mega creatief wordt. Dit was zo’n dag en ik kan je vertellen dat ik het met veel liefde heb gemaakt én heb opgegeten. Het staat binnen 5/10 minuten op tafel en is net even wat anders. Het is wel belangrijk dat je tegen (licht) pittig eten kan, anders raad ik je aan om er een glaasje melk bij te serveren haha!

Jalapeño’s salade met burrata en citroen

Bereidingstijd: 5 a 10 minuten | 2 personen

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 1 burrata
  • 2 geroosterde (zuurdesem) boterhammen
  • 4 jalapeño’s (te halen bij de groenteboer/markt of bij de Turk)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
    snuf zout en peper
  • Verse tuinkers of broccoli kers (Albert Heijn)

Benodigdheden

  • Handrasp

Bereidingswijze Jalapeño’s salade met burrata en citroen

  1. Snijd als eerste de bovenkant (steeltje) van de Jalapeño’s af en houdt ze in je handen en rol ze even heen en weer (zo vallen de zaadjes er uit). Snijd vervolgens de Jalapeño’s in dunne plakjes. Verwijder de overgebleven zaadjes ook. 
  2. Pak een mooi salade bord en verdeel hier de Jalapeño schijfjes als een soort carpaccio en leg in het midden de burrata. Verdeel hier vervolgens wat mooie extra vergine olijfolie overheen. Breng op smaak met wat zout en peper en rasp als laatste de citroenrasp van 1 citroen over het geheel. Verdeel als laatste sap van 1/2 citroen over de salade. 
  3. Serveer er lekker wat geroosterde zuurdesem boterhammen bij en genieten maar!
    Eetsmakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Jalapeño's salade met burrata en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This