4jalapeño's of Turkse groene peperste halen bij de groenteboer/markt of bij de toko
2eetlepelsextra vergine olijfoliede lekkerste die je hebt
snuf zout en peper
Verse tuinkers of broccoli kersgroentenboer
Instructions
Snijd eerst de bovenkant (steeltje) van de Jalapeño's af en houdt ze in je handen en rol ze even heen en weer (zo vallen de zaadjes er uit). Snijd vervolgens de Jalapeño's in dunne plakjes. Gooi ook de overgebleven zaadjes weg.
Pak een mooi salade bord en verdeel hier de Jalapeño schijfjes als een soort carpaccio en leg in het midden de burrata. Verdeel hier vervolgens wat mooie extra vergine olijfolie overheen.
Breng vervolgens op smaak met wat zout en peper en rasp als laatste de citroenrasp van 1 citroen over het geheel. Verdeel als laatste sap van 1/2 citroen over de salade. Serveer er nu lekker wat geroosterde zuurdesem boterhammen bij en genieten maar!