Ingemaakte komkommer met citroen

Ingemaakte komkommer met citroen

Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte komkommer met citroen toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig. Naast komkommer gebruik ik de smaakmakers biologische citroen, zoutvlokken of kruidenzout. Deze frisse komkommer is lekker als gezonde topping op je zuurdesem boterham met bijvoorbeeld (geiten) kaas, ook bij gegrilde groente, gebakken vis maar ook zeker bij een gerecht zoals Surinaamse roti kip!

 

Ingemaakte komkommer

Wist je dat deze ‘bewaar’ techniek al eeuwen oud is? Ik vind het vooral erg lekker en het is zeker een week te bewaren, waardoor ik oprecht overdag meer groente eet! De zoutvlokken, pimentkorrels geven de komkommer samen met de citroen en versgemalen peper een erg fijne smaak.
Wist je dat je dit ook makkelijk met andere groente kan doen? Zie onderaan dit bericht meerdere groente spread tips!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Handpers illustratie
groente pickles met komkommer

Ingemaakte komkommer met citroen

Trefwoord gezonde recepten, Hartige recepten, ontbijt & lunch
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • weckpot van 1 L
  • Handrasp of zesteur
INGREDIËNTEN
  • 2 stevige komkommers biologisch
  • 2-300 ml azijn
  • 50 ml water
  • 1 biologische citroen sap & rasp
  • 1 tl piment korrels
  • 3 el witte of rietsuiker
  • ½ el zoutvlokken
  • 1 tl zwarte grove peper
BEREIDING
  • Was de komkommer even in koud water af. En gebruik een dunschiller of een kaasschaaf om dunne komkommer slierten te krijgen.
  • Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte komkommer toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig.
  • Meng alle ingrediënten en zorg ervoor dat de komkommer net onder ‘water’ staat (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water toe).
  • Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot (afgesloten pot/bak) en laat voor een optimaal smaak resultaat dit minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost. Laat overigens ook in de koelkast staan. Dit is ongeveer een maand houdbaar.
  • Doe voor een extra 'frisse' smaak nog een plakje citroen in de weckpot erbij. 

INMAakte groenten

Opzoek naar nog meer mogelijkheden om overdag meer groente binnen te krijgen? Maak dan bijvoorbeeld eens 

 

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte