Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte komkommer met citroen toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig. Naast komkommer gebruik ik de smaakmakers biologische citroen, zoutvlokken of kruidenzout. Deze frisse komkommer is lekker als gezonde topping op je zuurdesem boterham met bijvoorbeeld (geiten) kaas, ook bij gegrilde groente, gebakken vis maar ook zeker bij een gerecht zoals Surinaamse roti kip!
Wist je dat deze ‘bewaar’ techniek al eeuwen oud is? Ik vind het vooral erg lekker en het is zeker een week te bewaren, waardoor ik oprecht overdag meer groente eet! De zoutvlokken, pimentkorrels geven de komkommer samen met de citroen en versgemalen peper een erg fijne smaak.
Wist je dat je dit ook makkelijk met andere groente kan doen? Zie onderaan dit bericht meerdere groente spread tips!
Opzoek naar nog meer mogelijkheden om overdag meer groente binnen te krijgen? Maak dan bijvoorbeeld eens
7 reacties
hmm!!!!
Lekker en simpel zie ik