Ingemaakte paprika met citroen & mosterdzaad

Ingemaakte paprika met citroen & mosterdzaad

Het inmaken van groenten is een van mijn nieuwe hobby’s. Sowieso ben ik een grote groenten liefhebber en probeer ik steeds meer mogelijkheden uit. Paprika vind ik het lekkerst als het ingemaakt is en/of gegrild uit de de oven of op de EGG (BBQ). In de koelkast heb ik elke week minimaal een of meerdere ingemaakte groenten. Ik vind het gewoon zo lekker om ergens een ‘frisse’ bite bij te serveren. Zie hieronder het ingemaakte paprika met citroen & mosterdzaad recept.


Ingemaakte paprika

Wist je dat de ‘bewaar’ techniek ‘inmaken’ al eeuwen oud is? Ik vind het vooral erg lekker en het is zeker een week te bewaren, waardoor ik oprecht overdag meer groente eet! Op deze manier zet je groenten dus letterlijk op ‘zuur’.
Paprika is een bijzondere groentesoort die in meerdere kleuren en maten bestaan. Er zitten veel vitamines en voedingsstoffen in. Als je ze verwarmd worden ze lekker zoet.

Onlangs maakte ik een lekkere variant met komkommer. Hier had ik nog minder ingrediënten gebruikt. Soms heb je maar een paar producten nodig! Het biologische Herbamare Kruidenzout geeft de paprika samen met de citroen en mosterdzaad erg veel smaak.

Tip: dit recept kan je ook maken met gegrilde paprika! Rooster het even in de oven of op je EGG / BBQ. Haal het velletje ervan af en snijd in gelijke plakken.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Zesteur
Ingemaakte paprika met citroen

Ingemaakte paprika met citroen

Totale tijd 15 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • weckpot van 1 L
  • Handrasp of zesteur
INGREDIËNTEN
  • 2 oranje of gele/rode paprika's
  • 100 ml azijn (eventueel iets extra)
  • 50 ml water
  • 50 ml citroen sap (ongeveer 1 citroen)
  • 3 el witte basterd suiker
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 theelepel Herbamare kruidenzout
  • zwarte peper
  • Eventueel toevoegen: pittig lekker pepertje zoals rode peper en/of Madame Jeanette!
BEREIDING
  • Was de paprika's en snijd de paprika in gelijke plakken. Gooi de pitjes en het groene gedeelte weg. 
  • Je kan er ook voor kiezen om van alles bij deze ingemaakte paprika bij te doen. Maar voor dit recept heb je eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig.
  • Voeg 100 ml azijn, 50 ml water, 3 el suiker, 50 ml citroensap (ongeveer 1 citroen), mosterdzaad en een theelepel kruidenzout toe. Gebruik een zesteur of handrasp om de zeste (schil) laag er af te halen en bij de pickles te doen.
  • Het is belangrijk data de paprika's net onder ‘water’ staat (zo niet voeg je nog een heel klein beetje citroensap of azijn toe).
  • Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot (afgesloten pot/bak) en laat voor een optimaal smaak resultaat dit minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost. Laat overigens ook in de koelkast staan. 
    Breng op smaak met (versgemalen) witte peper. Doe voor een extra 'frisse' smaak nog een plakje citroen in de weckpot erbij. 

Meer groenten

Ben jij ook net zoals ik helemaal gek op eindeloos variëren met groenten? Maak dan bijvoorbeeld eens ingemaakte komkommer! Of wat lekkere groente spreads zoals pompoen spread met kruidenzout & citroen.

>#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout

citroen en herbarare kruidenzout
citroen en herbarare kruidenzout

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte