Het inmaken van groenten is een van mijn nieuwe hobby’s. Sowieso ben ik een grote groenten liefhebber en probeer ik steeds meer mogelijkheden uit. Paprika vind ik het lekkerst als het ingemaakt is en/of gegrild uit de de oven of op de EGG (BBQ). In de koelkast heb ik elke week minimaal een of meerdere ingemaakte groenten. Ik vind het gewoon zo lekker om ergens een ‘frisse’ bite bij te serveren. Zie hieronder het ingemaakte paprika met citroen & mosterdzaad recept.
Wist je dat de ‘bewaar’ techniek ‘inmaken’ al eeuwen oud is? Ik vind het vooral erg lekker en het is zeker een week te bewaren, waardoor ik oprecht overdag meer groente eet! Op deze manier zet je groenten dus letterlijk op ‘zuur’.
Paprika is een bijzondere groentesoort die in meerdere kleuren en maten bestaan. Er zitten veel vitamines en voedingsstoffen in. Als je ze verwarmd worden ze lekker zoet.
Onlangs maakte ik een lekkere variant met komkommer. Hier had ik nog minder ingrediënten gebruikt. Soms heb je maar een paar producten nodig! Het biologische Herbamare Kruidenzout geeft de paprika samen met de citroen en mosterdzaad erg veel smaak.
Tip: dit recept kan je ook maken met gegrilde paprika! Rooster het even in de oven of op je EGG / BBQ. Haal het velletje ervan af en snijd in gelijke plakken.
Ben jij ook net zoals ik helemaal gek op eindeloos variëren met groenten? Maak dan bijvoorbeeld eens ingemaakte komkommer! Of wat lekkere groente spreads zoals pompoen spread met kruidenzout & citroen.
>#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout
4 reacties
Dit is heel lekker op een stokbroodje met beleg en makkelijk te maken!
deze gaat ik onthouden!!
https://lafamiliab.nl/
Lekker!