+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een lekkere hamburger. Die maak je zelf! Sowieso vind ik dat een echte burger op een brioche broodje geserveerd wordt met daarbij een frisse tegenhanger. Daarom heb ik een hamburger met augurk en piccalilly gemaakt. Je raadt het vast al, dit is alweer de tweede samenwerking met Kesbeke. Het vorige recept was een zalmtartaar met augurk, en weet je wat!? Dit recept is genomineerd voor ‘Beste Recept’. Je kan nog tot de 18e stemmen! Deze hamburger is gemaakt met Amsterdamse trots Zie hieronder het makkelijke Hollandse burgers met piccalilly en augurk recept. 

Hollandse Pickles van Kesbeke

Kesbeke tafelzuren 

Zoals eerder verteld is Eigenaar Oos Kesbeke een enthousiaste en trotse eigenaar van Kesbeke, gevestigd in hartje Amsterdam. Wist je bijvoorbeeld dat de augurken met de hand geplukt, voorzichtig schoongemaakt, in bad gestopt, gedroogd en vertroeteld met speciale kruiden & specerijen? En daarna komen ze in een mooie glazen pot terecht met het herkenbare gele (driehoekige vorm) sticker. De vorige keer heb ik een zalm tartaar met uitjes en augurk gemaakt. Je kan met de zuurtjes van Kesbeke eindeloos variëren. De komende tijd zullen we genoeg inspiratie creëren. er alle kanten mee op!

Hollandse burger met piccalilly en augurk, ook lekker van de BBQ!

Voor dit recept heb ik gekeken naar de beste smaak, structuur en kleurbalans. Wie is er nou niet gek op een lekkere hamburger met een zuurtje! Met Kesbeke kan je namelijk heel makkelijk gerechten op smaak brengen, een lekkere bite en een frisse twist geven. Met de augurkjes voeg je een zuurtje en met de piccalilly een extra diepe en licht-pittige smaak toe. Deze burger kan trouwens ook makkelijk op de Big Green Egg of je barbecue.

Hollandse Hambuger met piccalilly en augurk 'The Lemon Kitchen

wat is er lekkerder dan een Hollandse hamburger met zuur?

Print

Hollandse burger met piccalilly en augurk

Hollandse hamburger met pickles
  • Author: Jadis Schreuder
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 30 minuten
  • Category: Hambuger
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Hollands
Scale

Ingredients

  • 4 Kesbeke augurken *te vinden bij allerlei supermarkten
  • 4 eetlepels Kesbeke Amsterdamse Piccalilly *te vinden bij allerlei supermarkten
  • 250 gram gemengd gehakt *Van de slager
  • een paar plakjes jonge kaas
  • ½ biologische citroen *rasp & sap
  • 1 vleestomaat *coeur de boeuf of een normale vleestomaat
  • 1 krop Little gem sla *niet te vinden? Gebruik dan ijsbergsla

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Oven
  • Grillpan *of gebruik de oven/bbq als je die niet hebt

Instructions

Bereidingswijze

  1. Als eerste ga je het gehakt mengen. Voeg een snuf zout, wat grove peper en 1 theelepel citroenzest aan het gehakt toe. Als je goed vlees koopt hoef je hier bijna niks aan toe te voegen. Meng het gehakt en maak er twee redelijk platte hamburgers van.
  2. Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, voeg hier wat olie of roomboter aan toe en bak de hamburger goudbruin rondom. Hier zit varkensvlees in dus zorg ervoor dat hij niet te rood blijft. 
  3. Snijd vervolgens de brioche broodjes horizontaal doormidden en rooster ze even in de grillpan of in de oven. Snijd vervolgens de vleestomaten in plakken van iets minder dan een centimeter. De little gem sla snijd je aan de onderkant af en zo krijg je de bladeren los. 
  4. Snijd vervolgens de augurken in de lengte, dikte van een halve centimeter. 
  5. Nu ga je het broodje aan de boven en onderkant insmeren met de Piccalilly. Leg vervolgens op de onderkant van het broodje de little gem sla, augruk, de hamburger. 
  6. Leg op de hamburger twee plakjes belegen kaas en als laatste de bovenkant van het briochebroodje.
  7. Steek voor de sier nog een augurk op de bovenkant en je Hollandse hamburger met piccalilly is klaar!

Smakelijk! 

Notes

Serveertip: lekker met zelfgemaakte (zoete) rietje!

Keywords: hamburger, Hollands, Makkelijke Hambuger, Hamburger met pickles, Hamburger met citroen, Hollandse burgers

Wil je nog meer Hamburger inspiratie maar dan een Vega variant met een Mexicaans tintje? Maak dan eens bruine bonenburger op briochebrood met avocado! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This