Een lekkere hamburger. Die maak je zelf! Sowieso vind ik dat een echte burger op een brioche broodje geserveerd wordt met daarbij een frisse tegenhanger. Daarom heb ik een hamburger met augurk en piccalilly gemaakt. Je raadt het vast al, dit is alweer de tweede samenwerking met Kesbeke. Het vorige recept was een zalmtartaar met augurk, en weet je wat!? Dit recept is genomineerd voor ‘Beste Recept’. Je kan nog tot de 18e stemmen! Deze hamburger is gemaakt met Amsterdamse trots Zie hieronder het makkelijke Hollandse burgers met piccalilly en augurk recept. 

Hollandse Pickles van Kesbeke

Kesbeke tafelzuren 

Zoals eerder verteld is Eigenaar Oos Kesbeke een enthousiaste en trotse eigenaar van Kesbeke, gevestigd in hartje Amsterdam. Wist je bijvoorbeeld dat de augurken met de hand geplukt, voorzichtig schoongemaakt, in bad gestopt, gedroogd en vertroeteld met speciale kruiden & specerijen? En daarna komen ze in een mooie glazen pot terecht met het herkenbare gele (driehoekige vorm) sticker. De vorige keer heb ik een zalm tartaar met uitjes en augurk gemaakt. Je kan met de zuurtjes van Kesbeke eindeloos variëren. De komende tijd zullen we genoeg inspiratie creëren. er alle kanten mee op!

Hollandse burger met piccalilly en augurk, ook lekker van de BBQ!

Voor dit recept heb ik gekeken naar de beste smaak, structuur en kleurbalans. Wie is er nou niet gek op een lekkere hamburger met een zuurtje! Met Kesbeke kan je namelijk heel makkelijk gerechten op smaak brengen, een lekkere bite en een frisse twist geven. Met de augurkjes voeg je een zuurtje en met de piccalilly een extra diepe en licht-pittige smaak toe. Deze burger kan trouwens ook makkelijk op de Big Green Egg of je barbecue.

Hollandse Hambuger met piccalilly en augurk 'The Lemon Kitchen

wat is er lekkerder dan een Hollandse hamburger met zuur?

[tasty-recipe id=”20280″]

Wil je nog meer Hamburger inspiratie maar dan een Vega variant met een Mexicaans tintje? Maak dan eens bruine bonenburger op briochebrood met avocado! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?