+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een idee wat ik laatst spontaan had opgedaan, ik vind (kleine) zwarte bonen superlekker! Bij Mexicaans of andere gerechten geven ze een lekkere bite en een diepe smaak. Zo ben ik vaak opzoek naar een vegetarische optie en ik ging de keuken in. Zwarte bonen zijn een ideale vervanger voor hamburgers. Je moet er alleen een paar extra ingrediënten aan toevoegen en even bakken, totdat het een krokant kostje heeft gekregen. Voor dit recept heb ik brioche broodjes gebruikt, als ik hamburgers eet vegetarisch of niet wil ik daar het liefste brioche brood bij. Het is gewoon véél lekkerder! Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco is eigenlijk een simpel en smaakvol Mexicaans recept met een iets wat pittige nasmaak.

zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco 'The Lemon Kitchen

The Lemon Kitchen ‘Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco 

Zwarte bonenburger met citroen, avocado en tabasco

Bereidingstijd: 1 uur en voor 2 personen 

Ingrediënten

Zwarte bonenburger

  • 1 blikje zwarte bonen a 225/250 gram 
  • 1 heel ei 
  • theelepeltje gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels geraspte kaas & 2 plakken kaas *jong of belegen
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel biologische citroenrasp 

De rest

  • komkommer
  • 2 plakken jonge of belegen kaas
  • avocado
  • een paar eetlepels yoghurt of mayonaise
  • 2 eetlepel biologische citroensap
  • 2 brioche of hamburgerbroodjes *Briochebrood is te koop bij enkele bakkers & groothandels

Benodigdheden

  • staafmixer
  • anti aanbakpan

Benodigdheden Zwarte bonenburger met citroen, avocado en tabasco

  1. Als eerste is het belangrijk dat je de zwarte bonen laat uitlekken, vervolgens voeg je er een ei, paneermeel, gerookte paprikapoeder, citroenrasp, 2 eetlepels geraspte kaas en wat zout en peper aan toe. 
  2. Pak nu de staafmixer en let op: kort mixen! Het is namelijk lekker als je nog wat structuur in de burger hebt. Maak er vervolgens 2 ballen van en zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur. 
  3. Als je vuur heet genoeg is om te bakken, druk je de twee ballen (goed) plat zodat het hamburgers worden en bak ze goudbruin aan beiden kanten. 
  4. Voeg aan de avocado een eetlepel citroensap, (klein beetje) zout en peper toe. Meng dit ook even met de staafmixer of met een vork. 
  5. Maak vervolgens de Tabascosaus door 2 eetlepels Tabasco te mengen met yoghurt (of mayonaise als je het lekkerder vindt), peper & zout.
  6. Nu ga je de broodjes opmaken. Je kan ze even kort roosteren in de oven, voor een krokante bite. Als eerste snijd je de broodjes doormidden. Smeer de broodjes in met een beetje Tabascosaus, vervolgens de komkommerslierten, plakje kaas, de gebakken zwarte bonenburger, avocadopuree en eventueel nog een beetje extra Tabascosaus (of pure Tabasco voor de liefhebber).Smakelijk! 

Gek op vegetarische hamburgers? Maak dan eens pompoenburger met pittige yoghurtdressing!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zwarte bonenburger met citroen, avocado en Tabasco
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This