Een lekker recept met Kesbeke Tafelzuur. Hollandse burgers met piccalilly en augurk is een simpel, gezond en superlekker gerecht!
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
oven
Grillpan *of gebruik de oven/bbq als je die niet hebt
Ingredients
4Kesbeke augurken *te vinden bij allerlei supermarkten
4eetlepelsKesbeke Amsterdamse Piccalilly *te vinden bij allerlei supermarkten
250gramgemengd gehakt *Van de slager
een paar plakjes jonge kaas
½biologische citroen *rasp & sap
1vleestomaat *coeur de boeuf of een normale vleestomaat
1krop Little gem sla *niet te vinden? Gebruik dan ijsbergsla
Instructions
Als eerste ga je het gehakt mengen. Voeg een snuf zout, wat grove peper en 1 theelepel citroenzest aan het gehakt toe. Als je goed vlees koopt hoef je hier bijna niks aan toe te voegen. Meng het gehakt en maak er twee redelijk platte hamburgers van.
Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, voeg hier wat olie of roomboter aan toe en bak de hamburger goudbruin rondom. Hier zit varkensvlees in dus zorg ervoor dat hij niet te rood blijft.
Snijd vervolgens de brioche broodjes horizontaal doormidden en rooster ze even in de grillpan of in de oven. Snijd vervolgens de vleestomaten in plakken van iets minder dan een centimeter. De little gem sla snijd je aan de onderkant af en zo krijg je de bladeren los.
Snijd vervolgens de augurken in de lengte, dikte van een halve centimeter.
Nu ga je het broodje aan de boven en onderkant insmeren met de Piccalilly. Leg vervolgens op de onderkant van het broodje de little gem sla, augruk, de hamburger.
Leg op de hamburger twee plakjes belegen kaas en als laatste de bovenkant van het briochebroodje.
Steek voor de sier nog een augurk op de bovenkant en je Hollandse hamburger met piccalilly is klaar!Smakelijk!
Notes
Serveertip: lekker met zelfgemaakte (zoete) rietje!