Gözleme met spinazie, feta en kipdöner

Gözleme met spinazie, feta en kipdöner

Afgelopen maand was ik samen met mijn vriend in de markthal van Rotterdam. Ik nam hem twee dagen mee voor zijn verjaardag. Hij was nog nooit in de Markthal geweest, dus daar gingen we als eerste heen!
Je hebt in de Markthal allerlei geweldige plekjes. We liepen langs een Turks zaakje waar ze onder andere Gözleme verkochten. Je kan je eigen Yufka bladeren vullen met een kaas, groente, saus en kruiden naar eigen smaak. Dit geweldig simpele gerecht heeft mij geïnspireerd om dit gerecht thuis te maken. Het is simpel om te maken en zo klaar.
Gözleme met spinazie, feta & kipdöner is echt ultiem comfort food!


*Yufka bladeren

Yufka vindt je in de Turkse supermarkt, het zijn dunne deegvellen op basis van tarwebloem, water en zout. Je kan ze in de oven of de frituur gebruiken. Baklava wordt hier ook mee gemaakt! Je hebt ze al vanaf 1,99 maar de iets duurdere variant is vaak beter omdat het hele dunne bladeren zijn. Gebruiken we 2 bladeren in dit recept over elkaar heen.

Toch een ander receptje maken met veel groenten?
Probeer dan deze kleurrijke salade met knapperige croutons.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
gözleme met kip doner, citroen, spinazie

Gözleme met spinazie, feta en kipdöner

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Turk
Trefwoord bakrecepten met citroen, kip recepten, makkelijke gerechten, snelle en makkelijke recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • Kwastje
  • Handrasp
  • citruspers
  • grote bakpan of hete plaat
  • pizzasnijder
INGREDIËNTEN
  • 8 Yufka* bladeren uit de vriezer te koop bij een Turkse supermarkt Koop de duurdere variant, dan vallen de bladeren niet snel uit elkaar
  • 200 gr feta schapen of geitenkaas
  • 100 gr geraspte geitenkaas
  • 400 gr verse spinazie
  • 200 gr crispy mais
  • 1 grote biologische citroen
  • 1 ei los geklopt
  • 200 gr döner los te koop bij een Turkse dônerzaak

Knoflook-yoghurtdressing

  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • handje vol verse basilicum
  • 100 ml geitenyoghurt
  • sap van een halve biologische citroen
  • 1 tl honing
  • snuf peper & zout
BEREIDING
  • Laat eerst de Yufka bladeren uit de vriezer ontdooien en vouw ze alvast uit elkaar. Per pakketje heb je 2 bladeren nodig.
  • Meng het ei vervolgens met wat peper en zout tot een egaal mengsel.
  • Leg 2 bladeren op elkaar neer en besmeer de buitenranden met het eimengsel, omdat anders het pakketje straks niet blijft plakken.
  • Verdeel de kazen, spinazie, mais en döner in het midden in een rechthoek. Vouw vervolgens dicht zodat het echt een dicht verpakt pakketje wordt. Verdeel als laatste nog wat eimengsel over de vouwranden.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak 1 pakketje per keer. Draai het pakketje na 2 minuten om. Bak tot de pakketje goudbruin zijn. Bewaar in aluminiumfolie.
  • Voor de dressing meng je de fijne knoflook, gehakte basilicum, honing, citroenschil en sap met elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Misschien wel het leukste onderdeel het snijden en dan eten! Je kunt ze met de pizzasnijder in 4 stukken snijden en verdelen over de borden. Verdeel er wat knoflooksaus over. Serveer er citroenpartjes bij en dan smullen maar!
  • Vind je dit net te weinig? Maak bijvoorbeeld een spinazie salade bij met mais, kaas en bijvoorbeeld wat paprika.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte