Afgelopen maand was ik samen met mijn vriend in de markthal van Rotterdam. Ik nam hem twee dagen mee voor zijn verjaardag. Hij was nog nooit in de Markthal geweest, dus daar gingen we als eerste heen!
Je hebt in de Markthal allerlei geweldige plekjes. We liepen langs een Turks zaakje waar ze onder andere Gözleme verkochten. Je kan je eigen Yufka bladeren vullen met een kaas, groente, saus en kruiden naar eigen smaak. Dit geweldig simpele gerecht heeft mij geïnspireerd om dit gerecht thuis te maken. Het is simpel om te maken en zo klaar.
Gözleme met spinazie, feta & kipdöner is echt ultiem comfort food!
Yufka vindt je in de Turkse supermarkt, het zijn dunne deegvellen op basis van tarwebloem, water en zout. Je kan ze in de oven of de frituur gebruiken. Baklava wordt hier ook mee gemaakt! Je hebt ze al vanaf 1,99 maar de iets duurdere variant is vaak beter omdat het hele dunne bladeren zijn. Gebruiken we 2 bladeren in dit recept over elkaar heen.
Toch een ander receptje maken met veel groenten?
Probeer dan deze kleurrijke salade met knapperige croutons.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?