Het maken en bedenken van cupcakes vind ik superleuk om te doen. Vooral om de plantaardige botercrème zo mooi mogelijk op de cupcake te krijgen. Omdat ik een geheel plantaardige cupcake heb gemaakt, heb ik ervoor gekozen om de boterrème met rode biet te kleuren. Wat een prachtige zalm-roze kleur he? Het fijne aan deze valentijn cupcakes met citroen botercrème is dat ze gezonder zijn dan je gewend bent, maar niet minder lekker! In dit recept heb ik volkoren meel gebruikt en dat geeft een diepere smaak en een fijne structuur aan de cupcake. Wanneer ik cupcakes maak deel ik ze dezelfde dag nog graag uit aan familie en vrienden. Natuurlijk geef ik er eerst één aan mijn valentijn.
Deze cupcakes zijn makkelijk om te maken, je moet alleen iets langer geduld hebben omdat ze plantaardig zijn. In het recept zit dus geen ei, waardoor het garen van de cupcakes wat langer de tijd nodig heeft. Check de kerntemperatuur (circa 100 graden) met de Thermapen Nederland om hiervan zeker te zijn. Wanneer je een paar van deze cupcakes overhoud kan je ze prima eten als ontbijt, ik vind ze dan misschien wel nog lekkerder omdat je smaakpapillen nog helemaal ‘fris’ zijn.
Heb je dit recept gemaakt? Leuk! Laat je een reactie hieronder achter? Alvast bedankt!
Vind je het net zoals ik ook leuk om voor je valentijn te koken? Misschien vind je het wel leuk om een van deze heerlijke recepten voor hem/haar te maken.
Kijk dan eens op deze pagina’s:
10 reacties
Vegan hoeft voor mij niet perse, maar ze zien er heerlijk uit!
klinkt als een heerlijke cup cake! De foto’s zijn in ieder geval heel mooi
Ze zien er echt prachtig uit!
Wat een heerlijke cupcakes, ze zien er smakelijk uit.
Hallo Jadis,
In de beschrijving vd roze botercrème zie ik niet wanneer en hoe de suiker toegevoegd moet worden…….kun jij me helpen?
Dag Hilda, dit kan je zien bij stap 3. Daar doe je het in het beslag erbij. Succes 😊🍋
Oh la la deze zien er geweldig uit en smaken volgens mij ook heerlijk. Ik ga ze een dezer dagen proberen te maken!
Wat ziet het er weer fantastisch uit, Jadis. Ik twijfel er niet aan, dat deze weer superlekker zijn, zoals alles wat jij bedenkt!
Wauw wat een prachtige foto’s ook. Recept klinkt heerlijk
Die lijken me heel lekker, kan ook met normaal meel? Ik heb geen volkoren in huis nml