Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly

Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly

Lunchtijd, wat kan ik daar elke dag weer blij van worden. Vaak heb je dan al een paar uur gewerkt en hteb je weer energie nodig. Als ik brood eet, eet ik het liefste notenbrood of zuurdesem. Dit heeft tenminste smaak en sterructuur! Deze Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly heb ik gemaakt met vers notenbrood. Wist je dat je piccalilly heel makkelijk zelf maakt? Ik heb laatst er een met extra gember gemaakt en binnenkort vertel ik je graag hoe je dit precies maakt!

Ben jij net zoals ik gek op sandwiches met geitenkaas?
Maak dan eens hemelse Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado of zuurdesembrood met zachte geitenkaas met een frisse mango salade!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly

Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly

Gang lunch
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • broodrooster of oven
INGREDIËNTEN
  • 1 groene appel
  • 4 eetlepels piccalilly *Kesbeke bijvoorbeeld
  • 1 notenbrood *bij de bakker of sommige supermarkten
  • 4 plakken geitenkaas *Lekker van de kaasboer
  • 1 biologische citroen
  • verse kruiden zoals basilicum
  • kruidenzout
BEREIDING
  • Als eerste ga je de groene appel in dunne plakjes snijden, verdeel hier vervolgens wat verse citroensap overheen zodat ze lekker vers, knapperig en fris blijven.
  • Vervolgens rooster je het notenbrood even in de oven of een broodrooster en zorg ervoor dat ze lekker krokant worden. Laat ze even afkoelen en daarna smeer je de piccalilly naar smaak aan de binnenkant, vervolgens beleg je de sandwich met de plakken geitenkaas en daarna leg je de dunne groene schijfjes appel erop.
  • Vergeet niet wat kruidenzout, verse kruiden zoals tuinkers of basilicum toe te voegen en eventueel wat zwarte peper kan lekker zijn.
  • Als laatste rasp je nog wat citroenzest eroverheen en je Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly zijn klaar!
    Tip: wist je dat deze combinatie ook lekker kan zijn op een toastje als je bijvoorbeeld een verjaardag hebt of een feestje geeft?

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte