+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Lunchtijd, wat kan ik daar elke dag weer blij van worden. Vaak heb je dan al een paar uur gewerkt en hteb je weer energie nodig. Als ik brood eet, eet ik het liefste notenbrood of zuurdesem. Dit heeft tenminste smaak en sterructuur! Deze Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly heb ik gemaakt met vers notenbrood. Wist je dat je piccalilly heel makkelijk zelf maakt? Ik heb laatst er een met extra gember gemaakt en binnenkort vertel ik je graag hoe je dit precies maakt!

Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly

Bereidingstijd: 15 minuten voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 groene appel
  • 4 eetlepels piccalilly *Kesbeke bijvoorbeeld
  • notenbrood *bij de bakker of sommige supermarkten
  • 4 plakken geitenkaas *Lekker van de kaasboer
  • 1 biologische citroen
  • verse kruiden zoals basilicum
  • kruidenzout

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Broodrooster of oven

Lunchtijd, wat kan ik daar elke dag weer blij van worden. Vaak heb je dan al een paar uur gewerkt en hteb je weer energie nodig. Als ik brood eet, eet ik het liefste notenbrood of zuurdesem. Dit heeft tenminste smaak en sterructuur! Deze Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly heb ik gemaakt met vers notenbrood. Wist je dat je piccalilly heel makkelijk zelf maakt? Ik heb laatst er een met extra gember gemaakt en binnenkort vertel ik je graag hoe je dit precies maakt! Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly Bereidingstijd: 15 minuten voor 2 personen Ingrediënten 1 groene appel 4 eetlepels piccalilly *Kesbeke bijvoorbeeld notenbrood *bij de bakker of sommige supermarkten zachte geitenkaas *Président Rondélé is mijn favoriet 1 biologische citroen kruidenzout Benodigdheden Handrasp Broodrooster of oven Bereidingswijze geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly Als eerste ga je de groene appel in dunne plakjes snijden, verdeel hier vervolgens wat verse citroensap overheen zodat ze lekker vers, knapperig en fris blijven.  Vervolgens rooster je het notenbrood even in de oven of een broodrooster en zorg ervoor dat ze lekker krokant worden. Laat ze even afkoelen en smeer ze daarna ruim in met de zachte geitenkaas, vervolgens de dunne groene schijfjes appel en daarna piccalilly naar smaak. Vergeet niet wat kruidenzout, verse kruiden zoals tuinkers of basilicum toe te voegen en eventueel wat zwarte peper kan lekker zijn.  Als laatste rasp je nog wat citroenzest eroverheen en je Avocado sandwiches met geitenkaas, appel & piccalilly zijn klaar! Tip: wist je dat deze combinatie ook lekker kan zijn op een toastje als je bijvoorbeeld een verjaardag hebt of een feestje geeft? Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest? Ben jij net zoals ik gek op sandwiches met geitenkaas? Maak dan eens hemelse Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado of zuurdesembrood met zachte geitenkaas met een frisse mango salade! 

Bereidingswijze geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly

  1. Als eerste ga je de groene appel in dunne plakjes snijden, verdeel hier vervolgens wat verse citroensap overheen zodat ze lekker vers, knapperig en fris blijven. 
  2. Vervolgens rooster je het notenbrood even in de oven of een broodrooster en zorg ervoor dat ze lekker krokant worden. Laat ze even afkoelen en  daarna smeer je de piccalilly naar smaak aan de binnenkant, vervolgens beleg je de sandwich met de plakken geitenkaas en daarna leg je de dunne groene schijfjes appel erop.
  3. Vergeet niet wat kruidenzout, verse kruiden zoals tuinkers of basilicum toe te voegen en eventueel wat zwarte peper kan lekker zijn. 
  4. Als laatste rasp je nog wat citroenzest eroverheen en je Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly zijn klaar!

Tip: wist je dat deze combinatie ook lekker kan zijn op een toastje als je bijvoorbeeld een verjaardag hebt of een feestje geeft?

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Ben jij net zoals ik gek op sandwiches met geitenkaas? Maak dan eens hemelse Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado of zuurdesembrood met zachte geitenkaas met een frisse mango salade! 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This