Geitenkaas salade met orzo, pompoen & mosterddressing

Geitenkaas salade met orzo, pompoen & mosterddressing

salade geitenkaas mosterddressing

Geitenkaas salade met orzo, pompoen & mosterddressing

Elk seizoen heeft iets speciaals. Als ik aan de herfst denk dan is het eerste ingrediënt waar ik aan denk: pompoen. Een superlekker en veelzijdige groente om mee te koken. Omdat pompoen veel natuurlijke suikers heeft vind k het lekker om deze groenten te grillen in de oven, dan krijgt het zo’n lekkere karamel smaak. Hierbij is een ‘pitje’ erg lekker en daarom heb ik ervoor  gekozen om een mosterd dressing te maken met de enige echte Maille mosterd. Deze dressing breng ik in balans met frisse biologische citroensap en bloemenhoning. Op deze manier krijg je een verslavend lekkere honing mosterddressing. Dit past perfect bij romige geitenkaas, gegrilde groenten, orzo en walnoten. Zie het geitenkaas maaltijdsalade recept hieronder!

Geitenkaas salade 

Als ik vegetarische recepten ontwikkel neig ik al vrij snel naar geitenkaas. Het heeft zo’n lekkere diepe en rijke smaak dat goed samengaat met frisse, pittige en gekarameliseerde ingrediënten. 

Maille mosterd

Ik gebruik de mosterd van Maille niet alleen als een dipsaus , maar juist ook in allerlei andere recepten. Zoals je ziet kan je het dus ook heerlijk als salade dressing gebruiken. Onlangs heb ik een superlekker krokante aubergine burger gemaakt met Maille mosterd én hun mosterdmayo. Net zoals de biologische citroen haalt deze mosterd de smaak van andere ingrediënten naar voren als een smaakversterker. De kwaliteit van Maille begint bij de basisingrediënten: de mosterdzaadjes. Wist je dat deze in het hart van Bourgondië (Frankrijk) geselecteerd worden op een hoog niveau van scherpte, kwaliteit & textuur? Je proeft echt het verschil en daarom zweer ik al jaren bij dit top merk. 

 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
salade geitenkaas mosterddressing

Geitenkaas salade met pompoen, orzo & mosterddressing

Gang Avondmaal, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans, Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord geitenkaas recepten, Hoofdgerechten, maaltijdsalade, vegetarisch hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • steelpan
  • oven
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 3 el Maille mosterd Original
  • 1 el bloemenhoning
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • 100 g orzo
  • 100 g kalamata olijven
  • 1 st venkel
  • 1 st kleine ronde pompoen
  • 1 handje walnoten
  • 250 g geitenkaas
  • verse tuinkers
  • waterkers salade
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de venkel en de pompoen en snijd de onderkant er vanaf. Snijd ze beiden met een mandoline of goed koks mes zo fijn mogelijke plakken en doe ze in een ovenschaal met een scheut olijfolie, snuf peper, zout en sap van een 1/2 citroen.
  • Hussel door elkaar en rooster deze groenten ongeveer 20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar en gekarameliseerd is. Tip: als je makkelijk in de pompoen kan prikken is hij gaar.Kook ondertussen ook de orzo beetgaar en laat afkoelen. Als de venkel en pompoen klaar zijn haal ze dan uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
  • Mosterddressing
  • Pak een kom en doe hier mosterd, sap van een 1/2 citroen en rasp (zeste) 1 eetlepel olijfolie, honing bij en roer even. Breng de mosterddressing eventueel op smaak met zout en peper, maar denk er aan dat de olijven ook zout zijn.
  • Hussel alle ingrediënten met wat waterkers salade door elkaar en serveer op een mooie grote salade schaal. Leg in het midden van de salade geitenkaas en verdeel er wat verse tuinkers en eventueel wat extra mosterddressing overheen.

Recepten met mosterd

Ondanks dat het iets kouder wordt blijf ik het lekker vinden om salades te maken. Ik ben zelf niet een groot ‘sla’ fan maar deze waterkers salade is er superlekker bij! Ben je opzoek naar nog meer salade inspiratie om bijvoorbeeld Maille mosterd in te verwerken, zoals deze geitenkaas salade met pompoen, orzo & mosterddressing? Maak dan bijvoorbeeld eens deze gefrituurde augurk, honing-mosterdsaus & citroen.

geitenkaas salade met mosterd dressing
Samenwerking met Maille Nederland.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept