Gefrituurde augurk met honing-mosterdsaus & citroen
Wie is er niet gek op een augurk? De allerlekkerste zure bommen komen natuurijk uit Amsterdam van het wel bekende ‘tafelzuur’ bedrijf Kesbeke. De herkenbare glazen potten kom je zo ongeveer overal tegen van de Albert Cuypmarkt, in de Bijenkorf tot een lamp aan het plafond. Tijdens een van mijn gesprekken met eigenaar Oos, stelde ik voor om de augurken eens superkrokant te frituren. Hij vertelde dat ze geregeld met bierbeslag op evenementen deze ‘corndogs’ aan klanten laten proeven. Het was dus helemaal geen gek idee! Ik ben zelf voor super crunchy panko beslag gegaan. Zie hieronder het gefrituurde augurk met honing-mosterdsaus & citroen recept.
Augurken met een super crunchy buitenlaagje gedipt in zelfgemaakte honing-mosterdsaus & frisse citroen
Wat zijn augurken?
Iets wat ik mij wel eens heb afgevraagd, is het dan een kleine komkommer of hoe zit dat eigenlijk? De augurk is een vrucht van de plant ‘Cucumis sativus’ en hoort dus bij de rest van de uit komkommerfamilie. Net zoals meloenen en courgettes die dus ook bij de komkommer familie horen. Alleen worden augurken ingelegd in azijn en/of pekel (zout). De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen, ze hebben dus bijvoorbeeld iets meer bultjes dan een komkommer aan de buitenkant zitten. Zelf eens tafelzuur maken? Maak dan bijvoorbeeld eens ingemaakte rode ui & mango.
Gefrituurde augurk
Heb jij ze wel eens op? Ik had in Amerika wel eens en soort corndog gezien en zo ‘popte’ het idee om deze zure bommen eens in een krokant laagje te gieten en te serveren op een stokje/vorkje. Als je deze gefrituurde augurken ziet liggen moet je vast aan kroketten denken. Maar deze keer zit er een knalgroene heerlijkheid in.
2 reacties
het was superlekker en origineel!