Deze vegetarische aubergine burger staat echt in het teken van de zomer! Ik ben aan de slag gegaan met een zomers BBQ recept met onze paarse trots: de aubergine. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, maar de donkerpaarse en de lichtpaarse, ook wel de graffiti genoemd. De donkerpaarse is het meest verkrijgbaar. Een goede burger ligt op een brioche broodje, een lekkere bite en heeft genoeg saus. Mosterd is op een deze krokante aubergine burger dan ook onmisbaar. Maille heeft verschillende varianten en tegenwoordig ook een Dijonnaise. Deze past samen met de Maille Dijon Originale mosterd perfect op deze krokante aubergine burger met gegrilde groenten op brioche brood!
Een vegetarisch recept waar ik samen met mijn vriend enorm van genoten heb en binnenkort weer ga maken. Een goede hamburger bevat meerdere elementen en deze krokante aubergine burger op brioche met BBQ groenten en mosterd is écht een aanrader.
Ik gebruik de mosterd van Maille niet alleen als een snacksaus, maar juist ook in allerlei andere recepten. Zo kan je het bijvoorbeeld ook als marinade gebruiken of op je brioche bol smeren. Net zoals de biologische citroen haalt deze mosterd de smaak van andere ingrediënten naar voren als een smaakversterker. De kwaliteit van Maille begint bij de basisingrediënten: de mosterdzaadjes. Wist je dat deze in het hart van Bourgondië (Frankrijk) geselecteerd worden op een hoog niveau van scherpte, kwaliteit & textuur? Je proeft echt het verschil en daarom zweer ik al jaren bij dit merk.
De aubergine is misschien wel een van de meest veelzijdige en gezondste groenten die we inmiddels kennen. Het zit bomvol vezels, mineralen en vitaminen. Leuk om te zien dat de aubergine steeds meer omarmt wordt in Nederland. Je kan het op allerlei manieren bereiden, combineren en daarom heb laat ik in dit recept ook meerdere bereidingen zien. Door het grillen op de BBQ krijgt de aubergine nog net iets meer een karamel en rook smaak & een vleesachtige structuur. Daarnaast heb ik de aubergine gepaneerd en gefrituurd en dat zorgt ervoor dat het vruchtvlees van de aubergine boterzacht wordt en intens van smaak. Net zoals een bitterbal niet zonder mosterd kan, maakt je de krokante aubergine helemaal af met mosterd. De telers van Purple Pride zetten zich iedere dag in voor de lekkerste aubergines en je vindt deze o.a. in het Albert Heijn schap.
#samenwerking met Maille mosterd & Purple Pride aubergines
19 reacties
Ik vind dit trouwens ook een fijn alternatief voor een vlees burger! Dit voelt meteen ook gezonder.
Lekker zeg! En aubergine is ook niet zo moeilijk om klaar te maken. Het ziet er echt verrukkelijk uit op de foto.
Wow, wat ziet deze burger er absurd goed uit! Ik zou alleen niet weten hoe ik ‘m moet eten, zo goed is ‘ie gevuld. Heerlijk!
Ideaal om op die manier minder vlees te eten! Thanks voor het recept
Oh la la dit klinkt als mijn persoonlijk foodparadijs. Ik houd van alle ingrediënten die hierop zitten dus ik ga het zeker maken!
Wat een heerlijk recept, ik eet steeds vaker minder vlees en dan is dit een prima vervanging voor op de barbecue.
Mijn god, die foto’s 😍 En die illustraties van de tools die je hebt gebruikt zijn ook zo zoet. Top dat deze burger vegetarisch is, kan ik ‘m een keer voor mijn man maken.
Wauw, ik ben helemaal verliefd op je illustraties en foto’s. Wat een heerlijk recept! Super makkelijk te veganizen ook. Ik ga ‘m zeker proberen.
Ik had nog nooit van een aubergine burger gehoord, maar het ziet er echt heerlijk uit
Ik heb nog nooit een aubergine burger op. Ik ben benieuwd naar de smaak.
Ohh!!! Dat ziet er heerlijk uit. Die groenten op de bbq ook, wanna try!
Dat ziet er heerlijk uit, het water loopt in mij mond!
Tjonge, wat een recept om bij te watertanden. Met wat extra kruiden uit onze tuin zit ik al wat persoonlijke touches te bedenken. Ik zie dit al helemaal voor me om te verorberen. Ook omdat mijn vrouw grotendeels vegetarisch eet en ik bewust mijn vleesinname beperk.
Het recept ziet er goed en lekker uit, na het lezen en bekijken hiervan.
hmmmm, ik zie het al : een echt overheerlijk Jadis recept! Dat gaan we eens uitproberen
oh wauw dat ziet er zo lekker uit zeg. Best wel origineel moet ik zeggen. Ik zou er zelf niet aan denken om het zo te maken. Bedankt voor de inspiratie!
Het ziet er weer fantastisch uit. Ik ben sowieso wel gek op aubergine. Je kunt er zoveel mee! (Detail: bij punt 1 mist de V.)
Wauw dat lijkt me een heel lekker recept, ik ga het opslaan! Leuk!
Dat ziet er veel belovend uit