Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade

Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade

Wat is er lekkerder dan een zacht geitenkaasje op een krokante crostini met zoet- frisse Old English Marmelade? Dit is een echt verwen hapje en lekker voor op een kaasplankje, bij de borrel of als lekker tussendoortje! Deze Old English Marmelade is van het merk Chivers, waar ik jullie de afgelopen maanden heb geïnspireerd om met hun Lemoncurd aan de slag te gaan. Ze hebben een breed scala aan producten met citrusvruchten in het jamschap! Zie hieronder het Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade  receptje!  

Old English Marmelade

De bekendste variant binnen de Chivers producten is de Chivers Old English Marmalade. In de afgelopen jaren is de Chivers familie gegroeid en worden onze producten naast ontbijt voor diverse andere doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld bakken en toetjes maken, maar gaat dus ook goed samen met geitenkaas of andere kaassoorten!


Wil je meer tips om met de producten van Chivers aan de slag te gaan? Maak dan eens Lemoncurd cupcakes met maanzaad & ricotta! 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
chivers geitenkaas crostini met citroen

Geitenkaas crostini met citroen & Old English Marmelade

Gang Snacks & Hapjes
Keuken Italiaans
Trefwoord snacks & hapjes, tussendoortje
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 2 eetlepels Chivers Old English Marmelade *Te vinden in het jamschap
  • 1 biologische citroen 1 eetlepel sap & zest van een halve citroen
  • zachte geitenkaas *Kaasboer
  • stokbrood focaccia of ciabatta
BEREIDING
  • Als eerste ga je het stokbrood in dunne plakjes (halve centimeter) snijden en verwarm je de oven voor op 200 graden.
  • Vervolgens smeer je de crostini’s heel lichtjes in met wat extra vergine olijfolie en rasp je er wat citroenzest overheen. Verwarm ze voor ongeveer 6 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  • Haal ze uit de oven, roer citroensap door de geitenkaas en smeer ze ruim in met de zachte geitenkaas en smeer daar bovenop de Chivers Old EngLish Marmelade.
  • Gebruik de rasp of de zesteur om als laatste de citroenzest (rasp) over de geitenkaas crostini’s te verdelen. Dit ziet er niet alleen mooi en kleurrijk uit, maar is ook superlekker.Smakelijk!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte