Onlangs was ik aanwezig bij de
Italiaanse kookworkshop met vier bijzondere producten uit Zuid-Tirol, gegeven door Roberta Pagnier. Ook wel bekend van haar kookprogramma’s bij 24 Kitchen. Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik echt een Italië fan! De Italiaanse keuken en producten staan voor een zeer goede kwaliteit en passie. Tijdens dit event heb ik vier bijzondere producten met een EU-kwaliteitslabel leren kennen; Wijn Alto Adige DOC, Südtiroler Apfel BGA, Südtiroler Speck BGA en Stilfser BOB kaas. Alle vier smaakvolle en superlekkere producten! Om kennis te maken met de Zuid-Tiroolse producten, heb ik het genoegen gehad om twee recepten te ontwikkelen!
Zie hieronder het eerste recept: Flammkuchen met kaas, speck, appel en citroen!
EU-kwaliteitslabel uit de regio Zuid-Tirol
Deze labels van de Europese Unie (EU) geven consumenten informatie over de kwaliteit, oorsprong en veiligheid van de producten. Daarmee kunnen producenten zichzelf beschermen tegen vervalsing en namaak door hun eigen producten te certificeren. De wijnen, appels, speck en kaas staan voor kwaliteit uit de regio Zuid-Tirol en zijn een voorbeeld van goede kwaliteit uit Europa! Transparantie en traceerbaarheid zijn eigenschappen die voor de consument steeds belangrijker worden. Wist je dat ze in Zuid-Tirol voornamelijk kleinschalige bedrijven hebben en vooral in de bergen zitten?
Serveertip: lekker met een glaasje witte wijn, zoals de st. Pauls Passion Weissburgunder Riserva. Deze heerlijke Italiaanse DOC wijn is verkrijgbaar bij de slijterij!
Wil je nou nog meer te weten komen over deze superlekkere en bijzondere kwaliteitsproducten uit Zuid-Tirol? Ga dan naar de website
www.kwaliteiteuropa.eu!
Ben je ook benieuwd naar de smaak van deze vier producten? Binnenkort komt er een #WINACTIE online & het tweede recept met de Zuid-Tiroolse producten. Houdt Social Media dus goed in de gaten!
21 reacties
oe, dit ziet er lekker uit en misschien kan ik hem zelfs ook maken als niet keukenprinses.
Lekker! Ga het een keer proberen te maken.
Leuk! laat je mij weten wat je ervan vond?
Als de er dan een vega versie van die speck van maken, ben ik helemaal om?
Ja je kan de speck uiteraard weglaten, dan is het nog steeds om je vingers bij af te likken! Voeg wat extra kaas toe 🙂
Wauw, dit lijkt me een heerlijk gerecht, zou het zeker is willen proberen??
Ik krijg er meteen trek in! Wat een grappige combinatie: spek met appel! Dat lijkt me lekker fris.
Handig en simpel. Ga ik zeker gebruiken!
Leuk! Laat je weten als je het gemaakt hebt?
Wat een handig en vrij makkelijk recept. Ga ik zeker eens proberen ? en ik heb 5 sterren gegeven 🙂
Lief dankjewel! Laat je mij weten wat je ervan vond?
ga komende zomer die kant op, dus leuk om alvast in de stemming te komen, thanks
Ziet er echt lekker uit! Is mijn meug.
Aah dit wil ik echt nuuuu eten
die info over eten uit Tirol was volkomen nieuw voor mij, dus dank!! wat het recept betreft: die combi spek en balsamico azijn, die moet fantastisch zijn, dat ik daar zelf nooit op gekomen ben ! Ik zou zelf de flamkuch maken, maar oke: ik ben een zeur op dat gebied 😉
Heeel leuk! & erggg lekker! Ga t onthouden.
Ben benieuwd!
Oh dit is helemaal mijn ding! Het ziet er heerlijk uit! 🙂
Oh ik krijg hier meteen zin in, haha. Terwijl het niet iets is dat ik normaal zelf snel zou verzinnen. Thanks voor het delen en goed gedaan. 🙂
Hmm ziet er heerlijke uit!
Dit ga ik zeker proberen te maken binnenkort, lekker!