+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Oh dit was me toch een schoot in de roos! Ik ben gek op bladerdeeg en de combinatie met tomaten en paprika uit de oven. Als ik bladerdeeg gebruik dan zorg ik er wel voor dat ik die van Tante Fanny gebruik. Die zijn naar mijn mening toch écht het lekkerst! Verder kies ik graag voor mijn favoriete producten: honingtomaten, gele paprika en buffel mozzarella. Deze Tarte tatin met tomaten, paprika en citroen is makkelijk te maken, (redelijk) gezond, smaakvol en vegetarisch!

Favoriete producten

Hebben jullie dat ook!? Van die producten die je echt heel lekker vindt en bijna wekelijks in huis haalt. Bij mij valt daar buffelmozzarella, honingtomaatjes en paprika zeker onder! Verder haal ik wekelijks vers zuurdesembrood, romige geitenkaas van président, avocado, snackworteltjes, muhammara van Maza, tomatensap, en muesli met Brasilian nuts van Eat Natural. Hebben jullie ook van die wekelijkse vaste boodschappen?

Tarte tatin met tomaten, paprika en citroen

Bereidingstijd

40 minuten (2 personen )

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 10/12 cherrytomaten (Honing tomaten van de AH zijn het lekkerst)
  • 1/2 rol bladerdeeg Tante Fanny
  • 1 biologische citroen
  • 1 buffel mozzarella
  • 2 eetlepels balsamico stroop
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje chilivlokken (of wat rode peper)

Benodigdheden

Handrasp
Oven
Ovenschaal of gietijzeren steelpan (Le Creuset)

Bereidingswijze

(Verwarm de oven voor op 200 graden)
1. Was als eerste de paprika en de cherrytomaatjes even en zorg ervoor dat de paprika in dunne repen zijn gesneden en laat de cherrytomaatjes heel.
2. Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe, laat de paprika en cherrytomaten even pruttelen, zodat het vocht er alvast wat uit loopt. Anders wordt de Tarte tatin te vochtig. Voeg vervolgens hier wat chiliflakes en citroenrasp aan toe en breng op smaak met zout en peper.
2. Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg de appelazijn toe met de suiker en roer tot het gemengd is. Zet het vuur uit en voeg toe aan de tomaten en paprika.

Nu de oven in

4. Pak nu de bladerdeeg erbij en prik met een vork wat gaatjes erin. Zet het vuur uit en giet zo nodig wat overig sap uit de pan. Leg de bladerdeeg over het geheel en druk even aan, zorg ervoor dat alles bedekt is.
5. Zet als laatste de pan of de ovenschaal in de (voorverwarmde) oven voor +/- 25 minuten.
6. Haal de pan/ovenschaal uit de oven en leg er een bord op en draai de pan voorzichtig om. Nu heb je letterlijk een Tarte tatin (een omgedraaide taart). Verdeel als laatste de buffelmozzarella over de warme Tarte tatin en het zal nu heerlijk smelten. Smakelijk! 

Tip:

Serveer met wat verse kruiden en een balsamico stroop of bijvoorbeeld een dadel-vijgenstroop (mijn favoriet). Twijfel je misschien om normale mozzarella te kopen? Ik zou het persoonlijk niet aanraden, buffel mozzarella is zó veel lekkerder!

Volg The Lemon Kitchen!!
Facebook klik hier!
Instagram klik hier!

Ben je gek op Italiaanse gerechten? Probeer dan eens Italiaanse polenta met basilicum en citroenrasp!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen en al
Jadis haar activiteiten.

Nieuwsbrief

Share This