Oh dit was me toch een schoot in de roos! Ik ben gek op bladerdeeg en de combinatie met tomaten en paprika uit de oven. Als ik bladerdeeg gebruik dan zorg ik er wel voor dat ik die van Tante Fanny gebruik. Die zijn naar mijn mening toch écht het lekkerst! Verder kies ik graag voor mijn favoriete producten: honingtomaten, gele paprika en buffel mozzarella. Deze Tarte tatin met tomaten, paprika en citroen is makkelijk te maken, (redelijk) gezond, smaakvol en vegetarisch!

Favoriete producten

Hebben jullie dat ook!? Van die producten die je echt heel lekker vindt en bijna wekelijks in huis haalt. Bij mij valt daar buffelmozzarella, honingtomaatjes en paprika zeker onder! Verder haal ik wekelijks vers zuurdesembrood, romige geitenkaas van président, avocado, snackworteltjes, muhammara van Maza, tomatensap, en muesli met Brasilian nuts van Eat Natural. Hebben jullie ook van die wekelijkse vaste boodschappen?

Tarte tatin met tomaten, paprika en citroen

Bereidingstijd

40 minuten (2 personen )

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 10/12 cherrytomaten (Honing tomaten van de AH zijn het lekkerst)
  • 1/2 rol bladerdeeg Tante Fanny
  • 1 biologische citroen
  • 1 buffel mozzarella
  • 2 eetlepels balsamico stroop
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje chilivlokken (of wat rode peper)

Benodigdheden

Handrasp
Oven
Ovenschaal of gietijzeren steelpan (Le Creuset)

Bereidingswijze

(Verwarm de oven voor op 200 graden)
1. Was als eerste de paprika en de cherrytomaatjes even en zorg ervoor dat de paprika in dunne repen zijn gesneden en laat de cherrytomaatjes heel.
2. Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe, laat de paprika en cherrytomaten even pruttelen, zodat het vocht er alvast wat uit loopt. Anders wordt de Tarte tatin te vochtig. Voeg vervolgens hier wat chiliflakes en citroenrasp aan toe en breng op smaak met zout en peper.
2. Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg de appelazijn toe met de suiker en roer tot het gemengd is. Zet het vuur uit en voeg toe aan de tomaten en paprika.

Nu de oven in

4. Pak nu de bladerdeeg erbij en prik met een vork wat gaatjes erin. Zet het vuur uit en giet zo nodig wat overig sap uit de pan. Leg de bladerdeeg over het geheel en druk even aan, zorg ervoor dat alles bedekt is.
5. Zet als laatste de pan of de ovenschaal in de (voorverwarmde) oven voor +/- 25 minuten.
6. Haal de pan/ovenschaal uit de oven en leg er een bord op en draai de pan voorzichtig om. Nu heb je letterlijk een Tarte tatin (een omgedraaide taart). Verdeel als laatste de buffelmozzarella over de warme Tarte tatin en het zal nu heerlijk smelten. Smakelijk! 

Tip:

Serveer met wat verse kruiden en een balsamico stroop of bijvoorbeeld een dadel-vijgenstroop (mijn favoriet). Twijfel je misschien om normale mozzarella te kopen? Ik zou het persoonlijk niet aanraden, buffel mozzarella is zó veel lekkerder!

Volg The Lemon Kitchen!!
Facebook klik hier!
Instagram klik hier!

Ben je gek op Italiaanse gerechten? Probeer dan eens Italiaanse polenta met basilicum en citroenrasp!

Print Friendly, PDF & Email
on 17 mei 2018

Dit ziet er weer heel erg lekker uit zeg. En de meenste dingen heb ik ook wel in huis, al ken ik de honing tomaten niet. Ik heb ook wel van die wekelijkse dingen die ik koop, de mozzarella en andere kaasjes in ieder geval.

on 17 mei 2018

De Honingtomaten komen van Looye Kwekers en zijn alleen bij de Albert Heijn verkrijgbaar. Hebben een hoge Brix(suikerwaarde) en zijn heel zoet van zichzelf. Zeker mijn favoriet, maar met normale cherrytomaten kan het ook makkelijk!

on 17 mei 2018

Goh, wéér zo’n lekker gerecht…. niet goed voor mijn lijn! 😉

on 17 mei 2018

Ooooh, lekker!! Wil ik ook wel eens maken, ik heb nog nooit van honingtomaten gehoord wel.

on 17 mei 2018

Dat ziet er weer lekker uit Jadis. Ik ga even naar AH om dit vanavond te maken … lekkeerrrrrr

on 17 mei 2018

Dat ziet er ongelooflijk lekker uit. Ik ben altijd bang dat het bij mezelf niet zo lukt.

on 17 mei 2018

Hmm, hij ziet er zo lekker uit zeg. De citroen verraste me als ingrediënt!

on 17 mei 2018

Ooh, dit ziet er erg lekker uit! Het ziet er ook nog eens heel mooi uit, bijna zonde om op te eten.

on 17 mei 2018

Oeh heerlijk zeg. Dit ga ik aan mijn chef thuis doorgeven 😉

on 17 mei 2018

Ziet er heerlijk uit, daarna wel flink trainen denk ik 😉

on 18 mei 2018

Hahah Jaa dat wel maar zit geen vis of vlees bij!

on 17 mei 2018

Oh lekker! Dat ziet er echt goed uit. Deze sla ik op.

on 17 mei 2018

Oh ja, dit recept ga ik absoluut uitproberen! Alleen al vanwege die prachtige foto loopt het water me in de mond joh!

on 17 mei 2018

Dit ga ik ook een keer maken. Ziet er super lekker uit.

on 17 mei 2018

oe dit zit er echt heerlijk uit! ik wil dit ook!

on 17 mei 2018

Klinkt goed. Krijg er honger van

on 18 mei 2018

Oeeeeh dit lijkt me echt heel lekker! In sla hem op.

on 18 mei 2018

Dit ziet er echt zo lekker uit! Ik ga het recept onthouden:)

on 18 mei 2018

echt waar : ik lees jou niet meer voor de lunch!! Ik vroeg me af of het niet slim zou zijn de tomaten en paprika na het pruttelen even in een vergiet uit te laten lekken??

on 18 mei 2018

Dat ziet er heel lekker uit! Ik denk dat ik toch echt eens wat meer tijd voor koken moet maken. Thanks voor je tip!

on 18 mei 2018

Ik vind het ook ideaal dat je de bereidingstijd er bij vermeldt! Dat is echt handig, omdat ik zo goed weet hoeveel tijd iets me gaat kosten.

on 18 mei 2018

Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik ben nog inspiratieloos voor die weekend, dus dit recept ga ik onthouden!

on 18 mei 2018

Wat heerlijk! Het water loopt me in de mond! Heerlijk!

on 18 mei 2018

Ik denk als ik alles zou eten wat jij maakt dan ben ik over een jaar 20kilo zwaarder haha. Ziet er lekker uit ?

on 19 mei 2018

Ziet er weer heerlijk uit!

on 19 mei 2018

Ouh lijkt me echt leuk om te maken en ziet er heerlijk uit

on 20 mei 2018

Klinkt en ziet er heerlijk uit! Alweer haha

on 20 mei 2018

Klinkt goed!

on 21 mei 2018

Oehh, dat moet ik zeker eens maken! Ziet er prachtig uit.

on 23 mei 2018

Elke keer als ik de foto van dit gerecht voorbij zie komen moet ik likkebaarden. Hij lijkt me echt heerlijk.

on 25 mei 2018

Ziet er echt culinair uit! Kan nuet wachten voor het eens uit te proberen

on 26 mei 2018

Oeh dit ziet er wel heel lekker uit zeg en echt iets voor mij. De bereidingstijd valt mee gelukkig!

on 3 juni 2018

Ziet er heerlijk uit! Lijkt me iets wat ik zeker ook wel kan maken!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.