Tarte tatin met buffel mozzarella tomaten, paprika & citroen

Tarte tatin met buffel mozzarella tomaten, paprika & citroen

Oh dit was me toch een schoot in de roos! Ik ben gek op bladerdeeg en de combinatie met tomaten en paprika uit de oven. Als ik bladerdeeg gebruik dan zorg ik er wel voor dat ik die van Tante Fanny gebruik. Die zijn naar mijn mening toch écht het lekkerst! Verder kies ik graag voor mijn favoriete producten: honingtomaten, gele paprika en buffel mozzarella. Deze Tarte tatin met tomaten, paprika en citroen is makkelijk te maken, (redelijk) gezond, smaakvol en vegetarisch!

 

Tarte tatin

Hebben jullie dat ook!? Van die producten die je echt heel lekker vindt en bijna wekelijks in huis haalt. Bij mij valt daar buffelmozzarella, honingtomaatjes en paprika zeker onder! Verder haal ik wekelijks vers zuurdesembrood, romige geitenkaas van président, avocado, snackworteltjes, muhammara van Maza, tomatensap, en muesli met Brasilian nuts van Eat Natural. Hebben jullie ook van die wekelijkse vaste boodschappen?

 

Tip: serveer met wat verse kruiden en een balsamico stroop of bijvoorbeeld een dadel-vijgenstroop (mijn favoriet). Twijfel je misschien om normale mozzarella te kopen? Ik zou het persoonlijk niet aanraden, buffel mozzarella is zó veel lekkerder!

 

Ben je gek op Italiaanse gerechten? Probeer dan eens Italiaanse polenta met basilicum en citroenrasp!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Tarte tatin met tomaten, paprika en citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
TOOLS
 • Handrasp
 • oven
 • Ovenschaal of gietijzeren steelpan (Le Creuset)
INGREDIËNTEN
 • 1 gele paprika
 • 10/12 cherrytomaten (Honing tomaten van de AH zijn het lekkerst)
 • 1/2 rol bladerdeeg Tante Fanny
 • 1 biologische citroen
 • 1 buffel mozzarella
 • 2 eetlepels balsamico stroop
 • 4 eetlepels appelazijn
 • 2 eetlepels suiker
 • snufje chilivlokken of wat rode peper
BEREIDING
 • (Verwarm de oven voor op 200 graden)
  Was als eerste de paprika en de cherrytomaatjes even en zorg ervoor dat de paprika in dunne repen zijn gesneden en laat de cherrytomaatjes heel.
 • Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe, laat de paprika en cherrytomaten even pruttelen, zodat het vocht er alvast wat uit loopt. Anders wordt de Tarte tatin te vochtig. Voeg vervolgens hier wat chiliflakes en citroenrasp aan toe en breng op smaak met zout en peper.
 • Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en voeg de appelazijn toe met de suiker en roer tot het gemengd is. Zet het vuur uit en voeg toe aan de tomaten en paprika.
NU DE OVEN IN
 • Pak nu de bladerdeeg erbij en prik met een vork wat gaatjes erin. Zet het vuur uit en giet zo nodig wat overig sap uit de pan. Leg de bladerdeeg over het geheel en druk even aan, zorg ervoor dat alles bedekt is.
 • Zet als laatste de pan of de ovenschaal in de (voorverwarmde) oven voor +/- 25 minuten.
 • Haal de pan/ovenschaal uit de oven en leg er een bord op en draai de pan voorzichtig om. Nu heb je letterlijk een Tarte tatin (een omgedraaide taart). Verdeel als laatste de buffelmozzarella over de warme Tarte tatin en het zal nu heerlijk smelten. Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

37 reacties

 1. Ik vind het ook ideaal dat je de bereidingstijd er bij vermeldt! Dat is echt handig, omdat ik zo goed weet hoeveel tijd iets me gaat kosten.

 2. echt waar : ik lees jou niet meer voor de lunch!! Ik vroeg me af of het niet slim zou zijn de tomaten en paprika na het pruttelen even in een vergiet uit te laten lekken??

 3. Dit ziet er weer heel erg lekker uit zeg. En de meenste dingen heb ik ook wel in huis, al ken ik de honing tomaten niet. Ik heb ook wel van die wekelijkse dingen die ik koop, de mozzarella en andere kaasjes in ieder geval.

  1. De Honingtomaten komen van Looye Kwekers en zijn alleen bij de Albert Heijn verkrijgbaar. Hebben een hoge Brix(suikerwaarde) en zijn heel zoet van zichzelf. Zeker mijn favoriet, maar met normale cherrytomaten kan het ook makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept